Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetYaşam

Kurşun oruç bozmaz yiğidim!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan iki askerden biri olan hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken, dualarla sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit haberi yüreklere kor gibi düştü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinin Kuzey Irak/Awdalkewi Dağı bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda evli 2 çocuk babası Kırıkkaleli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Türken ile evli 1 çocuk babası Mersinli Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan şehit düştü. Dün sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugayında yapılan uğurlama töreni ile Uzman Çavuş Musa Sayan’ın cenazesi Mersin’e, Uzman Çavuş Mehmet Türken’in cenazesi ise Kırıkkale’ye gönderildi.

Acı haber Kırıkkale’ye tez ulaştı

Uzman Çavuş Mehmet Türken’in acı haberi, Keskin’in Maden Mahallesi’nde oturan ailesine askeri heyet tarafından verildi. Çocuklarının şehadet haberini alan Hatice-Yaşar Türken çifti, rahatsızlandı. Sinir krizi geçirdiği belirlenen Hatice-Yaşar Türken çifti, eve gelen sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Keskin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arada şehit haberini alan yakınları ve komşuları Türken çiftinin evine taziyeye geldi. Eve ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Evli ve ikiz çocuk babasıydı

Evli ve ikiz çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş Mehmet Türken, için dün Nur Camii avlusunda tören düzenlendi. Cenaze törenine Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Ak Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bürokratlar, siyasiler, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

Feryatlar yürekleri dağladı

Cenaze töreni öncesinde şehidin tabutuna sarılarak ağıtlar yakan yakınları adeta yürekleri dağladı. Cami avlusunda gözyaşları ve hıçkırıkları bir türlü dindirilemeyen şehit çocuklarının feryatları ise iç acıtan cinstendi. Törende Uzman Çavuş Mehmet Türken’in yakınları sağlık personellerinin desteğiyle zorlukla ayakta durabildi.

Omuzlarda son yolculuğuna uğurlandı

İkindiye müteakip kılınan cenaze namazının ardından helallik istenen Uzman Çavuş Mehmet Türken, askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Türken, kortej eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Uzman Çavuş Mehmet Türken, gözyaşları arasında Kırıkkale şehitliğine defnedildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x