Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KYK Yurt Başvuruları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversiteye yerleşen gençler için KYK yurt başvurusu telaşı da başladı. Her yıl olduğu gibi KYK yurt başvuruları bu yıl da E-Devlet üzerinden yapılacak. KYK başvuruları hakkında bilgiler veren Kredi Yurtlar Kurumu Kırıkkale il Müdürü Haluk Karahan, 2018 yurt başvuruları 3 Eylül günü başlayacak ve 10 Eylül Pazartesi günü 23.59′ da sona ereceğini söyledi.

 

YURT BAŞVURULARI E-DEVLET ÜZERİNDEN

Konuyla ilgili detaylı bilgiler veren KYK başvuruları hakkında bilgiler veren Kredi Yurtlar Kurumu Kırıkkale il Müdürü Haluk Karahan “KYK yurt başvuruları sadece e-devlet üzerinden yapılabilecek. Dilekçe ile yada yurt müdürlüklerine doğrudan başvuru yapmak mümkün olmayacak. Bu sebeple KYK yurt başvurusu yapacak adayların e-devlet şifresi edinmeleri ve başvuru işlemlerini son güne bırakmamaları faydalarına olacaktır. E-devlet sistemine giriş PTT’ den alınan şifreler dışında internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, yeni T.C. kimlik kartı ile de yapılabilmektedir. Dikkat E-devlet sistemindeki KYK başvuruları için mobil cihaz (telefontablet) kullanmayınız, e-devlet mobil uygulaması ile başvuru yapmayınız. Mobil uygulama ve cihazlar KYK başvurularında sorun yaşamaktadırlar. Başvuru işlemleri için bilgisayar ve güncel bir internet tarayıcı (chrome) kullanın” ifadesini kullandı.

 

ÖNCE ÜNİVERSİTE KAYDI YAPILMALI

İl Müdürü Karahan “KYK Yurt başvurusu yapmadan önce üniversite kaydı yapılmalıdır. Yurt başvuruları için kazandığınız üniversite ve bölüm baz alınacak, bu sebeple e-devlet sisteminde (YÖK) üniversite kaydınızın tamamlanmış olması gerekiyor. Endişelenmeyin, KYK yurt başvuru tarihleri üniversite kayıt tarihlerinden daha uzun sürecek ve başvurunuzun yetişmemesi için bir neden yok.

 

2018 KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

“Başvurular, e-devlet sisteminde Gençlik ve Spor Bakanlığısayfasındaki Yurt Başvuru İşlemleri uygulaması üzerinden yapılacaktır. (Başvuru sistemi aktif olduğunda linki buraya gelecek.) Bu uygulamada kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, aile bilgileri gibi adımlardan oluşan toplam 9 adımlı bir başvuru aşaması var. Endişelenmeyin, çoğu bilgiler resmi kurumlardan otomatik olarak alınacak ve size sadece bu bilgileri onaylamak kalacak. Ancak bu adımlardaki bilgileri dikkatle kontrol etmenizde yarar var. Üniversite kaydınızın doğru yapıldığını, öğrenim bilgileri adımında özellikle kontrol edin. Eğer hatalı bir bilgi gözüküyorsa üniversitenizin öğrenci işleri birimi ile iletişime geçip bu hatayı düzelttirin. KYK yurt başvuru sürecinde karşılaştığınız sorunlarda KYK iletişim merkezini 444 19 61 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Bu sayfada verdiğimiz bilgiler ile ilgili sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar bölümüne yazabilirsiniz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x