Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Liselilerden doğaya bez çantalı destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de meslek lisesi öğrencileri, doğadan yüzlerce yıl yok olmayan naylon poşetlere alternatif olarak vatandaşlara dağıtılmak üzere çevreci ve birden fazla kullanılabilen bez çantalar dikmeye başladı.

EL EMEKLERİYLE BEZ TORBA DİKİYORLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli poşet uygulamasının 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmesiyle bez çantaya ilgi arttı. Şehit Ali Tonga Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Giyim Bölümünde 12. sınıfta eğitim gören 9 öğrenci ile öğretmenleri, uygulamaya destek amacıyla el emekleriyle bez torba dikiyor. Okulun atölyesinde hummalı bir çalışma sonrasında dikilen çevreci bez çantalar, vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Okul müdürü Hatice Özdemir, yaptığı açıklamada, projenin topluma hizmet amacı taşıdığını söyledi.

BEZ ÇANTALAR TAMAMEN ORGANİK

Öğrencilerin kendi aralarında konuşarak projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: “Öğretmeleri ve okul idaresiyle projenin destekçisi olduk. Öğrencilerimiz tamamen doğal çantalar dikiyorlar, süslemelerini yapıyorlar. İlk aşamada 250 bez çantamızı yapıp vatandaşlarımıza dağıtacağız. Amacımız öğrencilerin topluma duyarlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Projeyle toplumsal bir görevi yerine getirmiş oluyoruz. Tamamen organik olan bez çantalarımızın yarısını dikerek hazır hale getirdik. Bittikten sonra bir alışveriş merkezinde veya halkımızın kalabalık olduğu yerde bez çantalarımızı dağıtacağız. Doğaya karşı duyarlılık konusunda vatandaşları da uyaracağız.”

TOPLUM YARARINA HİZMET YAPIYORUZ

Giyim öğretmeni Neslihan Berberoğlu da zaman zaman öğrencilerle toplum yararına çalışmalar yaptıklarını anlattı. Poşetlerin ücretli olması dolayısıyla bu bez torbaları dikerek farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Berberoğlu, “Tamamen pamuklu kumaşla bu çantaları dikerek toplum yararına bir hizmet yapıyoruz. Çocuklarımızın el emekleri var bu bez çantalarda. Öğrencilerimizin bu şekilde toplum faydasına bir çalışma yapmasıyla sorumluluk sahibi olmalarını amaçlıyoruz.” dedi.

İSTER PAZARDA İSTERSE MARKETTE

Berberoğlu, bez çantaları atık malzemelerden yaptıklarını, yıkanıp tekrar kullanılabileceğini belirterek, “İnsanlarımız ister pazara isterlerse markete giderken kullanabilir, yıkandıktan sonra plaj çantası olarak bile kullanılabilir. Bu bez çantalarla her çeşit taşıma yapılabilir. Çantalarımız çok fonksiyonlu. Katlanabilir, insanların çantalarında rahatlıkla taşıyabileceği boyutlarda.” ifadelerini kullandı.

DOĞAYA ZARARI YOK

12. sınıf öğrencisi Şevval Aksal da vatandaşların yararına yapılan sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer almayı çok sevdiklerini dile getirdi. Naylon poşetlerin hiç satılmamasını arzuladıklarını aktaran Aksal, şunları kaydetti: “Böylelikle çevremizi korumayı düşünüyoruz. Hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Şu anda yarısından çoğunu bitirdik. Cuma günü dağıtmayı düşünüyoruz. Doğaya hiç bir zararı yok. Geleceğe temiz bir doğa bırakmak için herkesin bu bez torbaları kullanmasını istiyoruz. Bundan önce de fakındalık projeleri yaptık. Çevremiz için bunun gibi çalışmalar devam edecek.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x