Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Gençlik şühedanın izinde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Sarıkamış Harekatının 104. yılı etkinlikleri dolayısıyla ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ yürüyüşü düzenlenerek şehitler anıldı. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’ndaki yürüyüşe, soğuk hava ve kar yağışına rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

DONDURUCU SOĞUĞA RAĞMEN
Sarıkamış Harekatının 104. yılı etkinlikleri dolayısıyla Kırıkkale’de anma etkinlikleri düzenlendi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, Fevzi Çakmak Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Hürriyet Caddesi güzergahında yürüyüş yaptı. Program, katılımcılara çorba ikramında bulunuldu. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törene katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 104 yıl önce dondurucu soğuğa rağmen binlerce kahramanın bu ülkenin ve topraklarının korunması, mensup oldukları aziz milletin geleceği için Sarıkamış’ta şehit olduğunu söyledi. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Sezer, “Yurdun her tarafından gelerek bu toprakları vatan bilip şehit düşen binlerce Mehmetçiğimize şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz” ifadesini kullandı.

SARIKAMIŞ BİR YİĞİTLİK DESTANIDIR
Programda konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan “Sarıkamış muharebelerinde kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını seve seve feda ederek şehit düşen kahraman vatan evlatlarını, ebediyete intikallerinin 104. yıl dönümünde, bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Sarıkamış harekâtı, şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış bir yiğitlik destanıdır, şartların tüm olumsuzluğu karşısında gösterdiği üstün cesaret, sabır ve metanetle, muharebe ettiği düşmanının bile takdirini kazanan Türk askeri, Sarıkamış harekâtında harp tarihinde eşine az rastlanır bir mücadele örneği sergilemiştir. Zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verdiği bu amansız mücadelede; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmiş; büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmediler. Sarıkamış’ta yaşanılanlar, özellikle genç kuşakların ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablolarıdır. Yüreklerde taşman vatan, millet ve bayrak sevgisi, eşsiz bir sağduyu ve yüksek disiplin anlayışıyla birleşerek kahraman Mehmetçiğin en zor şartlara bile göğüs germesini sağlamıştır” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Batuhan
Batuhan
6 Ocak 2019 21:20

Belediye Başkanının yardımcısını göndermesi, soğuktan mı kaynaklı, acaba?

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x