Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

MAAŞINI TBMM’YE İADE ETTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk’ten Türk siyaset tarihine damga vuracak davranış

24 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleriyle birlikte TBMM’ye veda edecek Milletvekilleri arasında yer alan Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk Türk siyaset tarihine geçecek bir davranışa imza attı. Milletvekili Öztürk Nisan ayında peşin olarak aldığı 3 aylık milletvekili maaşının 25 Haziran’dan sonra 20 günlük kısmını hak etmiyorum diyerek TBMM’ye geri iade etti.

 

20 GÜNLÜK KISMINI İADE ETTİ

24 Haziran seçimlerinde TBMM’de Milletvekillerinin bir çoğu değişecek. Seçimlerle birlikte TBMM’ye veda edecek olan Milletvekilleri meclisteki odalarına toplamaya başlarken, Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk’ten Türk siyaset tarihine geçecek bir adım geldi. Bilindiği gibi Milletvekilleri maaşlarını 3 aydan 3 aya peşin olarak alıyor. Milletvekili Öztürk, Nisan ayında peşin olarak aldığı 3 aylık milletvekili maaşının 25 Haziran’dan sonra 20 günlük kısmını hak etmiyorum diyerek TBMM’ye geri iade etti.

 

81 MİLYONUN HAKKINA GİRMEMEK İÇİN

İnsani ve ahlaki olarak yapılması gerekeni yaptığını söyleyen Kırıkkale Milletvekili Öztürk “Ahirette de bunun sorumluluğunu almak istemiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisine yazılı müracaat ettim. 24 Haziran tarihi itibariyle Milletvekilliği görevim sona ereceğinden anılan tarihten 15 Temmuz 2018 tarihine kadar olan maaşı hak etmediğimi düşünmekteyim. Ben 81 milyonun hakkına girmemek için 12 bin 392 TL’yi TBMM’ye iade ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
5 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
vatandaş
vatandaş
11 Haziran 2018 17:46

bence vekillik süresinde aldığı bütün maaşı iade etsinler çünkü kırıkkaleye bi faydası olmadı

Keskinli
Keskinli
10 Haziran 2018 15:21

Haberin başlığını görünce helal olsun dediydim pişman oldum. Bence 2 buçuk senelik maaşını iade etmeli çünkü o maaşı hak edecek bişey yapmadı

Keskin
Keskin
Reply to  Keskinli
11 Haziran 2018 12:50

hemşehrim bence haksızlık ediyorsun. Tıpkı kendi imkanlarıyla başarılı olmuş ama Keskin imizden gitmiş diğer başarılı hemşehrilerimize yapıldığı gibi. Bence yapabileceğinin en ideallerini yapmaya çalıştı. Hatırlatırım Bakan değildi Abdullah Bey.

Keskinli
Keskinli
Reply to  Keskin
11 Haziran 2018 16:35

Bakan olan vekilin ağırlığı vardı sözü geçiyordu. Ama kim bilir Abdullah vekilin ismini memlekete faydası olduğunu gübresini satar mazotunu satar motorunu satar keyfine bakar vekillik onun işi değildi

keskinlidr
keskinlidr
Reply to  Keskinli
13 Haziran 2018 10:45

Sizin gibiler camiye 5 lira verirken eliniz titrer 100 lira için birbinizi satarsınız ama Sn Vekilin bağışladığı 13000 tl yi küçümsersiniz Sizin gibi sığ düşünceli arkadaşlara Abdullah Beyi sabaha kadar anlatsak nafile..

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
5
0
Would love your thoughts, please comment.x