Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Meme Kanseri ve Korunma Yolları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Kaymakamlığı Öncülüğünde “Meme Kanseri ve Korunma Yolları” adlı bilinçlendirme konferansı düzenlendi.

 

ERKEN TEŞHİSTE BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLMEKTE

Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salon’da düzenlenen ve Yahşihan Toplum Sağlığı Merkezi’nin koordine ettiği konferansta, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kuzey AYDINURAZ  katılımcılara meme kanseri ve korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Doç. Dr. Kuzey Aydınuraz  kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinden korunma yolları anlatılırken kendi kendine elle muayenenin, mamografi çekiminin erken tanında hayat kurtardığını ifade etti.

 

HAYATI TEHDİT EDİYOR

Meme kanserinin, akciğer kanserinin ardından diğer bütün kanserlerden daha fazla oranda kadınların hayatını tehdit ettiğini dile getiren Aydınuraz, “Lakin erken teşhis edildiğinde başarı ile tedavi edilebilmekte ve hastalar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmektedir” diye açıkladı. Seminer, görseller eşliğinde elle meme muayenesini anlatan sinevizyon gösterimi katılımcıların soru yanıtları ile sonlandı.

 

BİR ANNENİN HAYATINI KURTARMAK, BİR AİLEYİ KURTARMAKTIR.

Yahşihan Kaymakamı Sayın A.Ferhat ÖZEN program sonrası yaptığı açıklamada “Meme kanseri maalesef dünyada birçok kadını etkiliyor. Bizlerde vatandaşlarımızı düzenlediğimiz konferansla bilinçlendirdiğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple bir Annenin hayatını kurtarmak, bir aileyi kurtarmaktır. Bunu unutmamak gerekir dedi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kuzey AYDINURAZ’a da katkılarından dolayı teşekkür etti. Konferansa, Yahşihanlı kadınlar büyük ilgi gösterdi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu