Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Merkez köylerde çiftçi eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Çullu Mahallesi, Ahıllı ve  Dağevi köylerinde çiftçi bilgilendirme Toplantısı yapıldı.‘TOPLANTILAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR’

Konu hakkında açıklama yapan Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “Çiftçilere yönelik yapılan bilgilendirme toplantılara aralıksız olarak devam ediyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları tarafından kış mevsiminde arazi çalışmalarının asgari düzeyde olmasından dolayı çiftçilerimize köylerinde Bakanlık desteklemeleri ve ileri tarım teknikleri anlatılmaktadır. Bu kapsamda tarım ve hayvancılıkla ilgili değişik konularda merkeze bağlı kasaba ve köylerde bilgilendirme toplantıları başlatıldı” dedi.

3 KÖYDE TOPLANTI

Toplantılara İl Müdürü Recep Kırbaş, ilgili köylerin Tarım Danışmanları Bahar Alp Demirkoparan, Ayşe Demirhan,  İsmail Kayalak, Muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. Bu toplantıların ilki Ahılı Kasabası’nda yapıldı.  Daha sonraki toplantılar Çullu Mahallesi ve Dağevi köyünde gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda İl Müdürü Kırbaş, bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması gerektiğini, bu konuda İl Müdürlüğü olarak tarımsal yayım ve demonstrasyon çalışmalarına hız verildiğini söyledi.

KIŞ BOYUNCA SÜRECEK

Kırbaş, Kırıkkale’de tarımsal faaliyetlerin verimli ve kazançlı olması için genel bütçe,  İl Özel İdare Bütçesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı gibi kaynaklardan yararlanarak çok sayıda proje uyguladıklarını, bu projelerle birlikte tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalar yaparak çiftçilerin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca bu tür bilgilendirme toplantılarını merkez ve ilçelere bağlı köylerde geçen yıl olduğu gibi bu yılda kış boyunca yapmaya devam edeceklerini söyledi.

DESTEKLEMELER ANLATILDI

Daha sonra ziraat mühendisleri Ahmet Barış, Alaaddin Türkoğlu, Zekeriya Türkekul, ile Tarım Teknikerleri Rasim İçöz ve Burhan Aslan tarafından bakanlık desteklemeleri, hayvancılıkta örgütlenmenin önemi, hayvan yetiştiriciliğinde yem bitkilerinin önemi, tarım sigortaları,  toprak analizleri ve bilinçli gübreleme, dane kayıplarının ve anız yangınlarının önlenmesi, korumalı tarım, aspir yetiştiriciliği gibi konularda çiftçilere bilgiler aktardılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu