Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Merkezi fakülte için fırsat doğdu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Şehirde yıllardır ‘üniversite öğrencileri kent merkezine inmeden mezun oluyor’ serzenişleri yapılırken buna son verecek bir fırsat doğdu. Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, yeni yapılan Adliye Sarayı ile birlikte atıl kalacak olan eski hizmet binasının sıkış tıkış bir alanda eğitim hizmeti veren Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

ESKİ ADLİYE SARAYI BİÇİLMİŞ KAFTAN

Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, “Bacasız fabrika olarak adlandırılan Kırıkkale Üniversitesi’nden bugüne dek yüzbinlerce kişi mezun olsa da birçoğu kent merkezine bile inmedi ve hatta esnafından bir çöp dahi satın almadı. Şehirde yıllardır ‘üniversite öğrencileri kent merkezine inmeden mezun oluyor’ serzenişleri yapılırken buna son verecek bir fırsat doğdu. Yeni yapılan Adliye Sarayı ile birlikte atıl kalacak olan eski hizmet binası sıkış tıkış bir alanda eğitim hizmeti veren Hukuk Fakültesi ve Adalet MYO için biçilmiş kaftan.”dedi.

GÜNLÜK BİN 1600 ÖĞRENCİ

Mencet, “İktisat Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu farklı fakültelere ait binalarda hizmet vermeye çalışırken eski Adliye Sarayı duruşma salonları ve geniş çalışma alanlarıyla öğrencilerin mesleki gelişimi için oldukça uygun bir pozisyonda yer alıyor. Eski Adliye Sarayı’nda yapılacak ufak tadilatlarla merkezde yer alacak bir fakültenin, şehir merkezine günlük yaklaşık bin 600 öğrencinin girişini sağlayacak.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Cengiz izmirli
Cengiz izmirli
31 Ekim 2018 17:58

Evtcok dogru bir yaklasimla sayin mencetbeye tesekkuretmek gerekir cünkü yillarca universite var burda kayityaptiriyo okula hic merkezeugramadan okulu bitirip giden ogdwnci cok birileriartik el atsinlar simdi bu firsat dogdu herhalde gerek vekiledimiz gerekse belediye baskanlarimiz bu konuya el atmalari lazim buyuk bir firsat var herhalde birseyler yapalar

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x