GündemManşetSiyaset

“Mesele IŞİD değil”  

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER; FATİH GENÇER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ziya Kavlak, sınırımızın yanı başında şiddetlenen savaş ve meclisten geçen tezkere ile ilgili olarak, “Mesele Kobani yada IŞİD değildir, mesele Suriye’dir. İzlenilen yanlış politikanın ceremesini halk çekiyor” dedi.  

“Oynanan oyun başarılı olmadı”

CHP İl Başkanı Kavlak konu hakkında yaptığı özel açıklamada, hükümetin derin, anlaşılmaz ve iki ucu pis olan politikasının ülkemizde de gerginliklere neden olduğunu ifade ederek, “IŞİD’e karşı PKK’yı, PKK’ya karşı IŞİD’i destekleyen bir çizgi var. Suriye’de bir oyun oynandı ve başarılı olamadı. Halklar bu başarısızlığın sonucunun ceremesini çekiyor. Olan yine halklara oluyor. Halklar yanlışlıkların içerisinde kaybolup gidiyorlar” dedi.

“Tezkerenin hedefi Suriye”

Meclisten geçen tezkerenin hedefinin terör tehditini ortadan kaldırma amacını taşımadığının altını çizen Kavlak, “Mesele Kobani meselesi, IŞİD meselesi değil. Mesele Suriye meselesi. Bakın Davutoğlu’nun açıklaması var. Amerika Birleşik Devletleri’nin Esad yönetiminin devrilmesini de hedeflemesi durumunda Suriye’ye karadan asker gönderebileceklerini söyledi. Bir de meclisten geçen tezkere kakarı var. Türkiye’nin zaten tek başına karar alıp Kobani’ye girmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Uluslararası bir karar gerek. Sadece Türkiye’nin değil, NATO’nun girmesi gerek” diye konuştu.

“Barzani neden destek vermiyor?”

Kavlak şöyle devam etti; “izlenilen politikanın yanlışlıklarını o topraklarda yaşayan insanlar daha iyi biliyor. Bakın Barzani’ye 100 bin askeri var ama Kobani’ye destek vermiyor. Çünkü onlar da biliyor izlenilen politikanın iki ucunun pis olduğunu”

“Yüzbinlerce insan öldü”

Kavlak, son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan karışıklıkların tek mağdurunun halklar olduğunu ifade ederek, “O coğrafyada bir insanlık dramı yaşanıyor. 5 yılda 500 bin insanın öldüğü o topraklarda asıl hedefin ne olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tezkereye red verdik. Çünkü sınırımızın dışında yaşanılan savaşlara gençlerimizin dahil edilmesini istemedik. Yaşanan savaş sınırımıza dayandı. Sınırımız içerisine yapılacak herhangi bir saldırı da zaten müdahale etme hakkımız var. Bu tezkerenin amacı farklı. Ülkemizde yaşayan tüm insanları sağduyuya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu