Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Meyvecilik ve Bağcılık Gelişiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü Delice’de yeni kurulan meyve bahçelerini gezerek üreticilere yetiştiricilik, hastalık ve zararlılarla mücadele ve Bakanlık desteklemeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.
 
BİLGİ VERİLDİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü Delice’yi ziyaret ederek çiftçileri bilgilendirdiler.  Ziyaretlerde verim ve kalitenin arttırılmasına yönelik alınması gereken tedbirleri de üreticilere anlattılar. Büyükyağlı Köyü’nde 13 dekar telli terbiye sistemli bodur elma bahçesi İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, Ziraat Yüksek Mühendisleri Hamza Ediz, Derya Dursun ve Asiye Han tarafından ziyaret edildi. Bahçede pazar payı yüksek ve bölgeye uyumlu Fuji ve Grannysmith çeşidi elmalar tercih edildiği gözlemlendi.
 
ÖNERİDE BULUNDULAR
İlçe Müdürlüğü teknik elemanları bahçede teklemenin önemi üzerinde durdular. Düzenli tekleme yapılmayan bahçelerde elmaların irilik ve kalite yönünden zayıf kaldığını bu olumsuzluğu gidermek için de zamanında tekleme yapılması gerektiği, doludan ve kuşlardan korunmak için ise örtü altına alınabileceğini çiftçilere önerildi.
 
ZARARLAR TESPİT EDİLDİ
Delice Doğanören Köyü’nde hasat dönemi yaklaşan kavun ve bağ alanlarında, Ziraat Yüksek Mühendisleri Engin Erçetin ve Derya Dursun incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde kavunda külleme, mildiyö ve mineral madde eksikliklerine bağlı zararlar tespit edildi. Çiftçilere yapmaları gereken uygulamalar hakkında detaylı bilgi verildi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu