Genel

MHP aday adaylık süreci başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MD MEDYA – Takvimle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı “Yüksek Seçim Kurulunun 27.10.2023 tarih ve 1460 no’lu kararı gereğince 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde, Aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin; En geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar 2839 sayılı Kanun’un 18.maddesi uyarınca görevlerinden ayrılması gerekiyor. Ayrıca 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde aday adayı olacak kişilerin partimiz internet sitesine yüklenecek olan (www.mhp.org.tr) veya teşkilatlarımızdan matbu halde temin edecekleri başvuru formunun doldurularak başvurularının alınmaya başlanmasını ve bu başvuru formunun bir nüshasının Genel Merkez Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlığına ulaştırılmasını rica ederiz” ifadesini kullandı.

MÜRACAATLAR 13 KASIM-15 ARALIK ARASINDA

İl Başkanı Abalı “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde; Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulunacaklar için YSK’nın yayınlamış olduğu 1460 no’lu karar gereği; Kamu görevlilerinin, İl, İlçe Teşkilatlarımızın Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin görevlerinden 1 Aralık 2023 cuma günü saat: 17.00’a kadar ayrılması gerektiği hususu 01.11.2023 tarih ve 2023/05-370 sayılı 1 no’lu genelgemizle teşkilatlarımıza duyurulmuştur. Bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeliği adaylığı müracaatları 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak olup, 15 Aralık 2023 cuma günü sona erecektir”.

KİM NEREYE MÜRACAAT EDECEK

“Belediye Başkanı aday adayları, Genel Merkez Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımıza şahsen başvurarak, aday adaylığı için başvuru formunu Seçim İşleri Başkanlığında dolduracaktır. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelikleri için, aday adaylığı müracaatları bağlı bulundukları İl ve İlçe Teşkilatlarımız tarafından alınacaktır. Müracaatın kabulü için Yüksek Seçim Kurulu’nun talebi gereği; Adli sicil belgesi e-Devlet üzerinden veya ilgili adliyelerden alınacaktır. e-Devlet üzerinde yapılan başvuruda “Kurum Türü” kısmında Resmi Kurum seçilecek, “Belgenin Neden Verileceği” kısmında da başvurulacak adaylık türlerinden Belediye Meclisi Üyeliği adaylığı veya İl Genel Meclis Üyeliği adaylığı” ibarelerinden biri seçilerek adli sicil kaydı sonucu alınacaktır. Bu şartlara uymadan alınacak adli sicil kayıtları adaylığa müracaatta geçerli sayılmayacaktır. Belediye Meclisi Üyesi, Kontenjan Üye ve İl Genel Meclisi Üyelikleri kesinleşen adaylarımızın adli sicil kayıtları, ilgili il ve ilçe teşkilatlarımızca görevlendirilen hukukçular tarafından incelenecektir. Bu incelemeler sonunda adayların seçilmeye engel halinin olup olmadığının tespiti yapılacaktır” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x