Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

‘Milletin kaderine derin izler bırakacak’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Anadolu İş Adamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Fatih Sarı, dershanelerin kapatılması konusunda; “Milletin kaderine derin izler bırakacak” dedi.

‘OKULLARA GÖRE DAHA EKONOMİK’

Kırıkkale’de yer alan dershanelerin yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında açıklamalar yapan Sarı şunları söyledi; Dershanelerin eğitim sistemimiz içerisinde bir ihtiyacı karşılamak ve mevcut sınav sistemleri içinde öğrencilerimizin başarılarını desteklemek için faaliyet gösterdiği bir gerçektir. Maddi durumu ne olursa olsun özel okullara göre çok daha ekonomik olan bu sistem sayesinde çocuklar eksiklerini tamamlamakta ve üniversite öncesi hazırlıklarını yapabilmektedir.  Ayrıca başarılı ancak ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler bu dershaneler vesilesiyle  iyi bir üniversiteyi kazanma fırsatı bulmaktadırlar.

‘KONTROLSÜZ SONUÇLAR DOĞURACAK’

Kırıkkaleli sanayici ve iş adamları olarak iş hayatının yoğunluğu içerisinde dershanelerin kapatılması durumunda çocuklarımızın başarılı olmaları için ders eksikliklerini veya takviye ihtiyaçlarını nasıl ve nerede karşılayacakları konusunda endişelerimiz vardır. Okullardaki eğitim yetersizliğinden dolayı oluşan ve çok önemli bir boşluğu dolduran dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslak bizi kaygılandırmaktadır.  Burada çözüm dershaneye olan ihtiyacı ortadan kaldıracak şekilde okulların eşit şartlarda iyileştirilmesidir. Aksi halde her vatandaş kendi yöntemiyle çocuğuna ek ders aldıracak ve merdiven altı denilen kontrolsüz sonuçları doğuracaktır.

400 ÇALIŞAN 10 BİN ÖĞRENCİ

Kırıkkaleli sanayici ve iş adamları olarak dershanelerin kapatılmasını teşebbüse hürriyetine aykırı buluyoruz. Kırıkkale ilinde faaliyet gösteren  (şubeleri ile birlikte) 20 tane dershanemiz 400 çalışanı ile 10 bin öğrencimize hizmet vermektedir. Bu dershaneler legal sistem içerisinde vergi ödeyen, istihdam sağlayan, dolayısı ile çalışanların sosyal güvenceleri ile alakalı sorumluluklarını yerine getiren  ticari işletmelerdir. Bir kanunla dershaneleri kapatma düşüncesi iş dünyası olarak bizlerde “yarın başka sektörlerde de bir kanunla yasaklanabilir mi” kaygısı oluşturmaktadır.

‘TATMİN EDİCİ KARAR TALEP EDİYORUZ’

Ülkenin sosyo- ekonomik ve bölgesel farklılıkları dikkate alındığında dershaneler  imkanı olamayan çocuklara verdikleri eğitim ve öğretim faaliyetleri ile onları toplumun bir parçası ve ülkesine milletine faydalı bir birey olmasına katkı sağlamaktadır.  Terör örgütlerine ve yasadışı oluşumlara kaymalarını engeller.  Bu imkan ortadan kalkınca bu gençler illegal oluşumların ağına düşmeyecekler mi? Kaldı ki her yıl üniversite sınavlarına girip ilk yıl kazanamayan yaklaşık bir milyon öğrencinin yeni sistemde dershaneler olmadan bu yılı nasıl geçireceği ve bu öğrencilerin hangi hatlara kayacağı merak konusudur. Sonuç olarak biz işadamları olarak dershanelerin kapatılmasını Eğitim sistemimiz, çocuklarımızın geleceği ve toplum adına endişe verici buluyoruz. Yıllarca ülkemize yaptığı katkılarını takdir ettiğimiz Hükümet’imizden  iş dünyasından gelen bu çağrıya kulak verip;  zamana yayılmış toplumu tatmin edici bir karar almalarını talep ediyoruz”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu