Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Milletvekili Ramazan Can, iki yılı değerlendirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Mehmet Demir, partilerinin il binasında kent genelinde yapılan çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 2 yılı değerlendiren Milletvekili Can, terminal bölgesinde bulunan köprülü kavşağın 1 Ekim’de bitirilip trafiğe açılacağı müjdesini verdi.

 

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

14 yıllık AK Parti hükümetinde önemli çalışmalar yapıldığını belirten Can, Kırıkkale’nin birçok yatırımla kalkındığını ve geliştiğini belirterek, önümüzdeki yıllarda kentin daha da gelişeceğini söyledi. Bir süredir vatandaşları rahatsız eden ve trafiği aksatan köprülü kavşağın 1 Ekim’de trafiğe açılmasının planlandığını belirten Can, OSTİM’den çelik demirler beklediklerini ve yeni müteahhittin bu işi kısa sürede yapacağını bildirdi. Kırıkkale Ankara yolunun 2018 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini, karayolu yatırımlarının devam ettiğini belirterek, Delice ilçesinin karayolu ve demiryolu geçiş noktası olacağı müjdesini verdi.

 

SAĞLIK MERKEZİ OLACAĞIZ

33 Milyon TL’lik yatırımla sağlık kompleksi inşaatına kazma vurulduğunu belirten ve bölgenin önemli sağlık merkezi olacak olan kompleksin çalışmalarının başladığını belirten Can, merkezde böyle bir yerin olmasının yaşlılar açısından önemli olduğunu vurguladı.

Can, bütün sağlık hizmetlerinin aynı yerde bulunacağını ve bölgeye hizmet verecek olan bu kompleksin önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi. Konya Ovası projesi kapsamında Kırıkkale’nin de bu projede yer aldığını ve önemli katkılar aldıklarını belirten Can, sulu tarımın da desteklendiğini ve daha önceden iki göleti olan Kırıkkale’nin şimdi 6 tane sulama göleti olduğunu söyledi.

 

MKE KAR EDEN KURUM HALİNE GELDİ

Yine sağlık alanında Keskin’e kurulması planlanan bir hastane olduğunu belirten Can, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. MKE’nin kendi döneminde zarar eden bir kurum olduğunu belirten Can, şimdi ise kurumun kar ettiğini ve eskiden yılda 20 kişiye istihdam sağlayan MKE’nin şimdiki dönemde yılda 200 kişiye istihdam sağladığını ifade etti.  Türkiye’nin sıvı demir çeliği dışardan ithal ettiğini belirten Can, İtalyan bir firmayla görüştüklerini ve sıvı çeliğin MKE’de yapılması için çalıştıklarını söyledi. Zarar eden MKE’den kar eden MKE’ye geçtiklerini belirten Can, Silah OSB ile kentin daha da gelişeceğini ve sanayinin merkezi haline geleceğini ifade etti.

 

DELİCE ESNAFINA KATKI SAĞLANACAK

Delice’ye bin 500 kişilik kadın cezaevi yapılacağının ve Adalet Bakanlığının bu konuda çalışması olduğunu belirten Can, yapılacak cezaevinin Delice esnafına maddi kaynak sağlayacağını ifade etti. Uyum içinde çalışarak Kırıkkale’nin yatırımlarını takip ettiklerini belirten Can, herkesin koordineli bir şekilde çalıştığını ve kentin yapılacak çalışmalarla daha da gelişeceğini kaydetti.  15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında 249 şehit verdiklerini belirten Can, şehitlere Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağılığı dilediğini söyledi. Kırıkkale’yi temsil noktasında daha iyi görevlere geleceklerini belirten Can, vatandaşla iç içe olarak onların istek ve taleplerinin dinlendiğini ifade etti.

 

OYLARI ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Milletvekili Mehmet Demir ise AK Parti’nin oylarını artırması gerektiğini belirterek bu konuda önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Demir konuşmasının devamında, “Teşkilatımız il koordinatörlüğü görevlendirmeleri yapıldı. Bizi de Burdur ve Isparta koordinatörlüğü görevine getirdi. İlimizi Burdur ve Isparta’da da temsil edeceğiz. Teşkilatçılığın içinden gelen insanlarız. Şunu hepimiz biliyoruz. Hepimiz geçiciyiz. AK Parti ve Türkiye’nin bütünlüğü biliniyor. AK Parti ile Türkiye et ve tırnak gibi oldu. AK Parti bir sıkıntıya girdiği zaman Türkiye’de sıkıntıya giriyor. Milletvekilleri seçimleri var, belediye başkanlığı, meclis seçimleri oldu. Isparta ve Burdur’un şemasında da gördüm.  Biz en çok oyu Cumhurbaşkanlığı ve referandum seçimlerinde alıyoruz.”

 

SUÇU KENDİMİZDE ARAMALIYIZ

“Cumhurbaşkanımız hepimizin önünde. Allah ondan razı olsun. Bizim çabamız oyumuzu daha çok arttırmak. Siz Türkiye’de yüzde 50’nin üzerine çıkmamız lazım. AK Partiye sahip çıkacağız. Türkiye’ye sahip çıkacağız. Birbirimizin önüne geçmeye, alan daraltmaya hiç girmeyeceğiz. 8 yıla yakın il başkanlığı yaptım. Eğer ki bizim oyumuz her hangi bir seçimde bir önceki seçime oranla düştüyse, biz CHP gibi başka partiler gibi seçmende suç aramamamız lazım. Suçu kendimizde aramamamız lazım. Seçmene gidemedik mi? Yanına gidemedik mi? Diye suçu kendimizde aramamız lazım. Biz geniş bir aileyiz. Daha da büyütmek için çalışmamız lazım” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x