GündemKırıkkaleManşet

Minibüs şoförleri Tehlike saçıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli sürücüler minibüsçülerin müşteri kapmak için sürücüleri zor durumda bıraktığını ifade ederek, trafiği olumsuz etkilediklerini söylediler.

 

ANİDEN TRAFİĞE ÇIKIYORLAR

Son zamanlarda trafiğin arttığı ilimizde sürücüler Minibüsçülerin müşteri kapmak için birbirleri ile yarıştığını söyleyerek, trafiğe bir anda çıktıklarını ve ani manevralar yapmalarından şikayetçi. Konu ile ilgili olarak Minibüsçüler Odasının, minibüsçülere uyarıda bulunması gerektiğini belirten Kırıkkaleli sürücüler, “Müşteri kapmak için minibüsçü şoförler yollara bir anda çıkıyor. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde yolcu indirip bindirirken trafiği aksatıyorlar. Minibüsçülerin bir anda trafiğe çıkmaları durumunda bazı sürücüler maddi hasarlı kazalar yapıyorlar. Minibüsçülerin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor” dediler.

 

SEMİNERLER DİKKATE ALINMALI

Bazı yolcular ise, minibüsçülerin fazla yolcu aldığını, bu yüzden de sıkış pıkış yolculuk ettiklerini söylediler. Yolcular ayrıca, büyük şehirlerde minibüsçülerin boş olsa bile sadece duraklarda yolcu aldıklarını belirterek, Kırıkkale’de ise yolcu duraklar haricinde de yolcu alımı ve yolcu indirdiklerini söylediler. Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünün Minibüsçülere ve Okul Servislerine yönelik verdiği seminerlerin daha çok dikkate alınması gerektiğini söyleyen Kırıkkaleli sürücüler, özellikle Kırıkkale Üniversitesi Kampüs ve mahalle minibüs şoförlerinin daha sakin bir araç sürmelerini isteyerek tavsiyelerde bulundular.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu