GündemKırıkkaleManşet

MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan İlçesi Uğur Böceği Ana Okulu Ormanlığı Oluyor. Orman haftası kapsamında Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Yahşihan İlçesi Uğur Böceği Ana Okulu 04-06 yaşlarındaki minik öğrencilere orman haftasını sevdirdi.
 
1 KM’LİK TEPEYİ TIRMANDILAR
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur Yahşihan Uğur Böceği Ana Okulu ve Yahşihan İlk Okul’un bahçesine çok sayıda meyve ağacı, cam ağacı ile gülfidanı temini edip ve dikiminde okul personeli ile ortak çalışmaları oldu. Uğur Böceği Ana Okulu bahçesine fidan dikimini izleyen minik öğrenciler de bir şeyler dikme hevesi olduğunu gören Okul Müdürü Büşra Köksal Önal, Orman İşletme şefliğini arayarak, öğrencileriyle bir ormanlık bölgede çam dikme isteğine belirtmesine karşılık olumu cevap alması sonucu 65’e yakın minik öğrenci ile ailelerini, öğretmenleri,  Yahşihan İlkokulu müdürü Ümit Şeker’de çok sayıda öğrencisiyle Kırıkkale İl sınırları içerisindeki, Bademlik orman mevkisine okul araçlarıyla gittiler. Orman camları dikilecek alana  gitmek için 1 Km’lik tepeye yürüyerek tırmanan  minik öğrencilerin keyfine diyecek yoktu.
 
ELLERİNDE FİDAN İLE KARŞILADILAR
Bademlik orman bilgesine gelen öğrencileri Orman işletme şefi ve ormancılar 2 araç dolusu 400 adet çam fidanı ile karşıladılar. 65  minik öğrenci ormancılarla minik ellerini toprakları avuçlayarak diktiklari çam fidanların topraklarını fidan çukurlarını doldurdular. Orman haftasına damgasını vuran bu buluşmaya Yahşihan Kaymakamı ve aynı zamanda öğrenci velisi A.Ferhat Özen ve eşi, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Başer Şube Müdürü İlker Şimşek ile çok sayıda öğrenci  velisi katıldı. Uğur Böceği Ana Okul Müdürü Büşra Köksal Önal etkinliğine ait verdiği bilgide “Geleceğimizin büyükleri olacak çocuklarımızın yapıcı, yaratıcı, mutlu ve kendine olan güveni sonsuz bireyler olarak yetişmelerini sağlamak. Okulumuzda anne babaların okul öncesi eğitim dönemindeki sürece eğilimlerini ve eğitimlerini sürekli kılmak. Çağ nüfusu çocuklarda okul olarak tercih edilen bir kurum olmak. Okul Eğitimdeki logomuz Günümüzün Mutlu, Geleceğin Başarılı Bireylerini Yetiştirmektir” şeklinde konuştu.
 
ÖĞRENCİLERİ İLKÖĞRETİME VE HAYATA HAZIRLAMAK
Önal, “Çocuklarımızın  işlevlerini yaparak, yaşayarak eğitimlerini sağlamak. Eğitimcilerin bilimi ve aklı kullanarak uygun eğitim ortamları oluşturarak, sürekli eğitim anlayışı ile çocuklarımızı milli kültür ve ahlak anlayışı içinde ilköğretime ve hayata hazırlamak. Okul öncesi eğitimin öneminin kavratılması, yaygınlaştırılması sağlamak, çocukların gelişiminde ailelere rehberlikte etkin olarak ve sürekli işbirliği yaparak kalitenin artmasında varlığımızı ortaya çıkarmaktır. Yahşihan Kaymakamı ve aynı zamanda öğrenci velisi A.Ferhat Özen konuşmasında.’’İlçemizde eğitim öğretim gören öğrencilerimizin bu tür aktivitelerinde her zaman yanlarındayız. Her türlü Ulaşım araç gereçte yardımlarımızı eksik etmemekteyiz.  Dedi Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur günün anlamına ait konuşmasında. ‘’İlçem Eğitim Öğretim kompleks oldu. Belediye başkanı olarak Öğrencilere de Halk günü düzenlemekteyiz onların aileleri kadar belki daha da önde her türlü destekçileriyiz.  Uğur Böceği Ana Okul Müdürü Büşra Köksal Önal ın minik çocuklarımızın eğitimlerindeki üstün gayretlerini görmekteyiz. Yeni bir binada düzeli bir okulu var, Belediye olarak bir yanındaki Yahşihan İlk Okul’uyla birlikte bahçe düzenlemesinde ağaç, çam ve gül teminini yapmaktan da mutluyuz. Eğitime desteklerimizi her zaman sürdürmekteyiz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu