Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

MİNİKLERE 112 EĞİTİMİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım bilgilendirme ve 112 tanıtım eğitimleri kapsamında
Hasan Ali Yücel İlkokulunda ve Şehitler İlkokulunda ilk yardım eğitimi verdi. Çalışmanın amacıyla ilgili bilgiler veren Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun “Unutmayın İlkyardımcının ellerinde hayatınız güvende” diye konuştu.
 
EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım bilgilendirme ve 112 tanıtım eğitimleri kapsamında il merkezinde Hasan Ali Yücel İlkokulunda 203 öğrenciye, Şehitler İlkokulunda 30 öğrenciye İlkyardım Eğitimi düzenledi. Minik öğrencilere eğlenirken öğrendikleri bir eğitim atmosferinde gerçekleşen eğitimde balonlar dağıtılıp 112 ile ilgili merak ettikleri sorularına cevap verilerek eğitim sonlandırıldı.
 
AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Uzun “Ayrıca Mustafa Necati İlkokulunda Sivil Savunma Günü kapsamında düzenlenen eğitimde öğrencilere ambulansta yapılan müdahaleler ve ilkyardım konulu eğitim düzenlenmiştir. Bu eğitimlerimizle ilimizde İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki bütün okullarda okuyan öğrencilere 112 nasıl aranır, 112 aranırken nelere dikkat edilmesi gerekir, basit yaralanmalarda ve kanamalarda ilkyardım, bayılmalarda, hayvan ısırmalarında ve zehirlenmelerde nelerin yapılması gerektiği gibi ilkyardım konularına değinilerek öğrencilerimizde 112 ve İlkyardım konularında farkındalık yaratmayı  hedeflemekteyiz” dedi.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu