KırıkkaleManşetSiyaset

MKE İşçisi Tedirgin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Piyade Tüfeği (MPT) üretiminin özel firmaya verilmemesi için işçilerin mücadelesi sürerken, Başbakan Davutoğlu’nun dün yaptığı özel sektör katılımı açıklaması, “Tüfek gitti” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

MKE İşçisi Tedirgin - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriBAŞBAKANDAN SERİ ÜRETİM AÇIKLAMASI
Milli Piyade Tüfeği (MPT) sürecinin başından beri özel firma korkusu yaşayan MKE Silah Fabrikası işçileri 3 gündür eylem içerisinde. Türk Metal Sendikası öncülüğünde yapılan eylemlerin gölgesinde dün Sanayii İcra Komitesi (SSİK) ardından açıklama yapan Başbakan Davutoğlu bu konuda Milli Piyade Tüfeği MPT-76 Projesi’nde seri üretime geçme karar aldıklarını açıkladı. Davutoğlu, “İlk aşamada 35 bin Milli Piyade Tüfeği üreteceğiz. Bunun için gerekli kararları ve yapılan çalışmaları değerlendirdik ve seri üretime geçme kararı verdik” dedi. Davutoğlu,

O SORUYA CEVAP VERDİ
“Milli Piyade Tüfeği için seri üretime geçilecek adres belli oldu mu?” sorusuna ise Davutoğlu, “Var olan şirket kapasiteleri gözden geçirildi ve bir Makine Kimya’da da devam edecek, özel sektörün de katılımı söz konusu olacak” cevabını verdi.

ÜRETİMDE MKE BAŞARISI
MPT üretiminin özel firmaya verilmesi tartışmaları sürecin başından beri devam ediyor. İlk üretim aşamasında Kale Kalıp firmasının bu yönde adının sıkça anıldığı ve prototip üretim aşamasında başarısız olduğu basında çıkan haberlerde yer almıştı. Ana yüklenici vasfı ile üretim yapan MKE’nin, MPT üretiminde Kale Kalıp firmasını alt yüklenici olarak ilan etmesi süreci, MKE’nin deneme üretiminde başarısı özel firma tartışmalarının sümen altı olmasını sağlamıştı.

İKİNCİ ÜRETİM HATTI KURULMAK İSTENİYOR İDDİASI
MPT’nin seri üretiminin beklendiği günlerde, özel firmanın alt yüklenici sıfatıyla değil de, üretici vasfı alması tartışmaları yeniden alevlendi. Türk Metal Sendikası bu konuda son 3 gündür eylem içerisinde. Ancak Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın üretim noktasında MKE’ye ikinci bir üretim hattı kurulması isteğinde bulunduğu, bu konuda resmi planlamaların ve prosedürlerin tamamlanmakta olduğu öğrenildi.  İddiaya göre bu noktada müsteşarlık MKE’den kurulacak ikinci üretim hattında, özel firma Kalıp Kalıp personeline, işçiler tarafından üretim noktasında eğitim vereceği ve üretimin bu sürecin ardından özel firmaya verileceği tartışılıyor.

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu