GündemKırıkkaleManşet

MKE ve Rafineri çalışanlarına ilkyardım eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri Makine ve Kimya Endüstri Kurumu Mühimmat Fabrikası, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi, Kılıçlar Hurdacılık San. Tic. Aş. Şirketi, Özel Yaşam Tıp Merkezi, Sağlamlar Orman Ürünleri ve İnşaat çalışanlarının başvurusu üzerine ilk yardım eğitimi verdi.

 

İSTEK ÜZERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Makine ve Kimya Endüstri Kurumu Mühimmat Fabrikası, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi, Kılıçlar Hurdacılık San. Tic. Aş. Şirketi, Özel Yaşam Tıp Merkezi, Sağlamlar Orman Ürünleri ve İnşaat çalışanlarının başvurusu üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri düzenlenen eğitim projesi çerçevesinde temel ilk yardım eğitimi verdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, “İlkyardım, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulamadan önce yapılan ilk bakımdır. İlkyardımın amacı, durumun kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek yaşam desteği sağlamak, yaralının etkin tedavisini başlatmak, zararı en aza indirmek ve yaşam kaybını önlemektir. İlkyardım tıbbi bakımın bir alternatifi değildir. Ancak ilkyardım eğitimi alan kişiler, durumu ve aciliyetin derecesini tayin etme ve profesyonel tıbbi yardım ulaşana kadar yapabilecek en doğru şeyleri belirleme yeterliliğine sahiptir” ifadelerini kullandı.

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

Uzun, “Hayatın her döneminde ve her ortamda kaza ve hastalanma riski bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda, müdahalede bulunan kişilerin ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Bu nedenle; ilkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Bu amaçlar doğrultusunda Makine ve Kimya Endüstri Kurumu Mühimmat Fabrikası, Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi, Kılıçlar Hurdacılık San. Tic. Aş. Şirketi, Özel Yaşam Tıp Merkezi, Sağlamlar Orman Ürünleri ve İnşaat çalışanlarının başvurusu üzerine 08–10 Haziran tarihinde 16 kişiye Temel İlkyardım Eğitimi verilmiş, sınav sonunda başarılı olan katılımcılara İlkyardımcı sertifikası ve kimlik kartları verilmiştir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu