Yaşam

Müftü Hayri Yaşar’dan Miraç Kandili Mesajı

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Miraç Kandili nedeniyle mesajı yayımladı. Yaşar, “Bu gecede her zamankinden daha fazla duaya sarılalım, Peygamber Efendimizin: “Sizden her kime dua kapısı açılmış ise, ona rahmet kapıları açılmıştır” dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Miraç Kandili nedeniyle mesajı yayımladı. Yaşar, “Bu gecede her zamankinden daha fazla duaya sarılalım, Peygamber Efendimizin: “Sizden her kime dua kapısı açılmış ise, ona rahmet kapıları açılmıştır” dedi.

HAYATIMIZDA ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Miraç Kandili nedeniyle Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, açıklamalarda bulundu. Yaşar, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in gecenin bir vaktinde Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidret-ül Münteha’ya ulaştırıldığı Miraç Gecesini 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edeceğiz Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah’ın sevgili Resulü Hz. Muhammed (s.a.s)’den başka hiç kimseye vermediği ilahi bir ihsandır. Peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur.”

MÜMİNİN MANEVİ YÜKSELİŞİ

“Allah Resûlü (s.a.s) bu ilahi rahmetler ve lütuflarla dolu Miraç yolculuğundan ümmeti için büyük önem arz eden üç hediyeyle dönmüştür. Bu hediyeler, Allah ile kul arasındaki güçlü iman bağının tezahürü, yönünü kıbleye dönen, alnını secdeye koyan müminin manevi yükselişi, bedenen olduğu kadar zihnen ve kalben de insanı kuşatan, insanı güzel ahlaklı, dürüst, mütevazı, merhametli ve adil olmaya yönelten beş vakit namaz, Bize iman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatan, dünyada yapıp ettiğimiz her şeyin bir hesabı olduğunu bildiren ve Rabbimize içtenlikle nasıl dua ve yakarışta bulunacağımızı öğreten “Âmenerresûlü” olarak bildiğimiz ve her gün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara Sûresi’nin son iki âyeti,”

HEP BİRLİKTE BOL BOL DUA EDELİM

“Bu gecede her zamankinden daha fazla duaya sarılalım, Peygamber Efendimizin: “Sizden her kime dua kapısı açılmış ise, ona rahmet kapıları açılmıştır. Allah’tan bir şey istenecekse afiyetten daha güzel bir şey istenemez. Dua, başa gelen ve henüz yaşanmayan belâlara karşı fayda sağlar. Ey Allah’ın kulları, duaya sarılınız!” kutlu nasihati doğrultusunda zorluklarımızı kolay, şerleri hayırlara tebdil, kardeşliğimizi daim ve güçlü eylemesi, hastalarımıza acil şifalar lutfetmesi, devletimizin bekası, milletimizin ve bütün Müslümanların birlik ve beraberliği, bütün insanlığın mutluluğu ve huzuru için bol bol dua edelim.”

DEPREMİN ACISI HALA YÜREKLERİMİZDE

“Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç Gecesinde, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesini dileyerek 6 Şubat 2023 tarihinde, tam bir yıl önce yaşadığımız büyük deprem felaketi başta olmak üzere vatanımızın, milletimizin ve tüm insanlığın bu tür felaketleri yaşamaması için samimi bir kalp ile dua edelim. Ahirete irtihal edenlere rahmet, yakınlarına sabr-ı cemiller dileyelim. Her türlü zorlukla mücadelede bizlere birlik ve beraberlik, sabır ve metanet, basiret ve dirayet lutfeylemesini Yüce Allah’tan isteyelim” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x