Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Müjde Kırıkkale-Ankara tren seferleri başlıyor

Tren yoluyla Kırıkkale’den Ankara’ya gidecek olan vatandaşlar içinde büyük önem arz eden Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni seferi başlıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tren yoluyla Kırıkkale’den Ankara’ya gidecek olan vatandaşlar içinde büyük önem arz eden Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni seferi başlıyor.Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “Her gün aralıksız 6 sefer yapacak olan trenlerimizle vatandaşlarımız Ankara-Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulacak” dedi.

KIRIKKALE’Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan Kırıkkale’nin ulaşım ağına büyük katkı sağlayan demir yolu için önemli bir gelişme yaşandı. TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünce işletilen ve Ankara-Kayseri-Kars güzergahında yer alan Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin hizmete başlayacağını bildiren Uraloğlu, “Her gün aralıksız 6 sefer yapacak olan trenlerimizle vatandaşlarımız Ankara-Elmadağ arasında konforlu yolculuk etme şansı bulacak.” ifadesini kullandı. Uraloğlu, demir yolu projeleriyle Türkiye’nin dört bir yanını raylı sistem ağlarıyla bağladıklarına işaret ederek, son 22 yılda demir yollarında ciddi yatırımlarla, iyileştirme, yenileme ve kalkınma hamleleriyle Türkiye’nin çehresini değiştirdiklerini ve ana yurdu demir ağlarla ördüklerini belirtti.

DEMİRYOLU ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Uraloğlu, mevcut tüm demir yolu hatlarının tamamen yenilendiğini, yüzde 60’tan fazlasının ise sinyalli hale getirildiğini kaydetti. Demir yolları için 57 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerine dikkati çeken, Uraloğlu, 2002’de 10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğunu 13 bin 919 kilometreye yükselttiklerini ve 2 bin 252 kilometre hızlı tren hattı inşa ettiklerini bildirdi.

TAM PARKUR ÜCRETİ 55 LİRA

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin 136 koltuk kapasiteli dizel setlerden oluşacağını bildiren Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: “Tren, her gün Ankara’dan 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde, Elmadağ’dan Ankara’ya ise 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde hareket edecek. Hareket saatleri vatandaşların ihtiyacına göre belirlendi. Seyir süresi ise 40 ila 45 dakika olacak. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni sadece Kayaş İstasyonu’nda bir dakikalık bekleme yapacak. Tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuk. Tam parkur ücretini 55 lira, diğer istasyonlar için ise 40 lira olarak belirledik.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x