Kırıkkale

Müze çalışmalarına bir destekte TSO’dan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Merkez Endüstri Meslek Lisesinin kullandığı tarihi taş binanın etnografya müzesine dönüştürülmesi girişimlerine bir destekte TSO’dan geldi. Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı bir açıklamada bulunarak şehir yöneticilerinin yaptığı girişimi desteklediklerini açıkladı.

ÇALIŞMALARI TAKDİRLE KARŞILIYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Varlı “Köklü bir tarihi ve kültürel geçmişe sahip olan, bölgesinde tarih boyunca birçok devletin kurulup hüküm sürdüğü ve izler bıraktığı şehrimizin en büyük eksiklerinden biri olarak ön plana çıkan Şehir Müzesi ile ilgili son günlerde yaşanan gelişmeleri dikkatle takip etmekteyiz. Şehrimize geldiği günden bu yana her alanda başlattığı çalışmalarla kısa sürede Kırıkkale halkının takdirini kazanan, bizlerin de ilimiz için çok büyük bir fırsat olduğuna inandığımız sayın Valimiz Yunus Sezer’in bu alandaki çalışmalarını takdirle karşılıyor, bu çalışmaların destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Başkan Varlı “İlimiz her ne kadar Cumhuriyet Şehri olsa da çok eski kaynaklarda adı geçmekte, şehrin değişik noktalarında zaman zaman yapılan kazılarda tarihi değeri çok yüksek eserler bulunmakta ancak bu eserler ilimizde müze bulunmaması nedeniyle civar şehirlerdeki müzelerde sergilenmektedir. Çok büyük eksik olan müzenin bir an önce şehrimize kazandırılması gerektiğini düşünüyor, bu amaca en iyi hizmet edebilecek binanın da merkez Endüstri Meslek Lisesinin taş binası olduğuna inanıyoruz. Bu yönde yapılacak tüm çalışmaları destekliyor, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşecek her türlü görevi de yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Muzaffer Ay
Muzaffer Ay
17 Eylül 2019 14:09

Yazıklar olsun sizin gibi sanayicilere ülkelerin geleceği teknik adamlardan geçtiğini bilmeyenlerin oda başkanı olması. Okulun kendisi zaten ayaklı Muze dede torun herkesin bir anısı var. Siz KIRIKKALE ye ihanet ediyorsunuz. Dün bir kaç esnafla konuştum. Bu okul kapanırsa biz ne iş yapacağız. Ekmeğimizi nerden kazanacağız.Diyorlar. Berberinden koftecisine donercisine bakkalın kadar herkes kara kara düşünüyor. 3000 kişilik okul 750 ye kadar dusuruldu. Şimdide kapatılıyor. Eni yapılan Şehitler parkı ne işe yarıyor. Onun İçine yapın vatandaş gezerken Muzenizede belki girer.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x