Keskin

Keskin’de kışa hazırlık şenliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kışa Hazırlık Şenliği düzenlendi. Şenlikte, ev hanımlarının yöreye ait geleneksel yöntemlerle hazırladığı birçok ürün yapımından nihai haline kadar sergilendi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İlçe sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği şenliğe Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Akbaş, Kaymakam Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Avcı kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kışa Hazırlık Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinliğin amacının ve etkinlik süresince yapılacak faaliyetlerin anlatıldığı sunumun ardından konuşan Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım “Yavaş yavaş kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde kışa hazırlıklı girmek için vatandaşlarımız temel gıda ve yakacak ihtiyaçlarını karşılama gayreti başladı. Bütün hemşerilerimizin kış sofralarının sağlıklı, huzurlu ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

EV EKONOMİSİNE KATKI

Daha sonra kürsüye gelen ilçe Kaymakamı Tekin Erdemir “Ev hanımlarının hazırladığı bu ürünler hem insan sağlığı hem de ev ekonomisine katkısı açısından çok büyük avantajları var. Mevsiminde organik ürünlerden yapılan mamuller daha tatlı daha güzel olmaktadır. Kıymetli ablalarımız bizleri kırmayıp geleneksek, yöresel yemeklerimizi ve kış hazırlıklarımızı sergileyecekler. Programda emeği geçen müdürlerimize teşekkür ederim. Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği yapacağız. Bu vesileyle hem vatandaşlarımızla hem de kurum amirlerimizle bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Başta sayın valimiz olmak üzere hepinize katılımlarınız nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

DİNEK MARKASIYLA 30 ÜRÜN

Şenliğe katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Bugün İç Anadolu Bölgesinin en kadim ilçelerinden biri olan Keskindeyiz. Osmanlı döneminden beri bağlarıyla, tarımıyla ön plana çıkmış olan bu eşsiz ilçemiz gelenekleri ve çevresine katmış olduğu karakteristik özellikleriyle de akla gelmektedir. Yine bugün, hem Muharrem ayı dolayısıyla aşure kaynatılarak ikram edilecek hem de kış hazırlıkları ölçeğinde yapılan salça, bulgur gibi gıdaların hazırlanışını göreceğiz. Geleneksel ürünlerimizi yaşatarak tekrar insanlarımızın sofralarına taşınmasını çok önemsiyoruz. Böylece hem daha sağlıklı ve doğal gıdalara yeniden kavuşacağız hem de üreticilerimiz daha yüksek kazanç sağlayacaktır. Geleneksel ve doğal gıdalar yetiştirilmesi çerçevesinde Dinek markasıyla yaklaşık 30 ürünün bizzat köylülerimiz tarafından üretilerek pazarlanmasını da köylülerimiz adına yaparak tüketicilerimize tamamen doğal ürünler sunmayı sağlayacağız” dedi.

STANTLARA ZİYARET

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Vali Sezer, konuşmasının ardından, bulgur ve salça kaynatılan, yufka ekmek açılan ve kışlık kurutmalık ürünlerin sergilendiği alanları ziyaret etti. Ürünleri hazırlayan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Sezer, daha sonra Aşure kazanının başına geçerek aşure dağıttı. Vali Sezer, Çamurlu Eller Kop ile Düşler Kuruyor Atölyesini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x