Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Namaz kurtuluşa vesiledir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAZ KUR’AN KURSLARI KOCATEPE CAMİNDE YAPILAN ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERDİ
 
Kırıkkale’de okulların kapanması ile birlikte başlayan yaz Kur’an kursları Cuma Namazı sonrasında Osmangazi Mahallesi Kocatepe caminde düzenlenin törenle sona erdi.   Düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken, konuşma yapan Vali Ali Kolat, “Namaz kurtuluşa vesiledir.  Ahirete hazırlıklı iyi bir mümin olarak gitmek için buralardan geçmek gerekiyor” dedi.
 
KURSLAR 365 GÜN DEVAM EDİYOR
Okulların açılmasına kısa bir süre kala Yaz Kur’an kursları da sona eriyor, yaz kuran kursları kapanış törenleri kapsamında Osman Gazi Mahallesi Kocatepe Cami’de kapanış programı düzenlendi. Düzenlenen programa Vali Ali Kolat başta olmak üzere İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Müftü Bekir gerek katıldı. Kapanış programı öğrencilerin namaz dualarını okuması ile başladı. Duaların okunmasının ardından ise Müftü Bekir Gerek kurslar hakkında bilgi verdi. Gerek kurslarda eğitim öğretimin 365 gün devam ettiğini yaz aylarında ise öğrenciler özel kurslar açıldığını ifade etti.
 
225 VAKİT NAMAZ KILDI
Ku’an kurslarına 2010’da 3 bin 600 olan bu yıl 15 bin öğrenci kayıdı yapıldığını belirten Müftü Bekir Gerek, “Yaz Kur’an kurslarının daha verimli olması açısından projeler ürettik namaz ağacı dini bilgiler yarışması ve kuran süre güzel okuma projesi kahvaltılarda buluşma velilerle buluşma gibi projeler yaptık. Yaz kuran kursu öğrencileri sınava tabi tutuk ve 300 öğrenci katıldı bunların arasında final yarışması yaptık bunların içindeki ön önemli proje namaz ağacı projesi bu proje ile cami görevlisi hocası namaz kıldıkça işaretlenin yapılıyor ve kurs sonunda bu toplanarak en çok kimin namaz kıldığı bakıyor ve ödülünü veriyoruz.  225 vakit namaz kılan öğrencimiz var bu proje ile genç yaşta namaz kılma alışkanlığını kazandırıyoruz” şeklinde konuştu
 
GÜZEL PROJELER YAPILIYOR
Yaz Kur’an kurslarında Çocukların hepsi dini bilgiler öğrendiğini söyleyen Vali Ali Kolat ise, “Diyanet işleri başkanlığı yurt genelinde güzel projeler yaparak il ilçe ve tüm Türkiye’de uygulamaya koyuya. Küçük yaşta namaz kılmak sizleri daha iyi geliştirir namaz alışkanlığı en güzel alışkanlıktır. Namaz kurtuluşa vesiledir.  Ahirete hazırlıklı iyi bir mümin olarak gitmek için buralardan geçmek gerekiyor” diye konuştu.
 
KURSLARA DEVAM EDİLMELİ
Kolat yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “İyi bir Müslüman iyi bir evlat memlekete faydalı bireyler olmak için namaz kılmak dini bilgilerimizi geliştirmek önemli. Ülkemize sıkıntı yaşatanlar imandan dinden uzak olan insanlar hiçbir Müslüman vatana ihanet edemez insanlığı ihanet edemezler ihanet edenler başka yerden çıkar bekleyenler önemli olan vatandaşlarımızın, cami cemadatımızda Kur’an kurslarına devam etmeli”  dedi.  Konuşmaların ardından ise  projelerde başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler ise Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Müftü Bekir Gerek’e teşekkür ettiler.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu