Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Önal: ‘Tek sorumlusu Cumhurbaşkanı’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
CHP İl Başkanı Ahmet Önal, hükümetin kurulamamasının ve ülkenin içinde bulunduğu durumun tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
 
YENİDEN ADAY OLACAĞIM
CHP İl Başkanı Ahmet Önal Ahmet Önal gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere parti binasında basın toplantısı düzenledi. İlk olarak kongre sürecini ele alan Önal, startı 22 Ağustos Cumartesi günü Delice yapılacak ilçe kongresiyle vereceklerini söyledi. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının akabinde 5 Eylül’de il kongresinin de yapılacağını ve aday olacağını belirten Önal, “Kongrelerimizi birlik ve beraberlik içinde bayram havasında gerçekleştireceğiz. CHP, her kongrede daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Siyasette sizi birileri isterse aday olursunuz. İl yönetimdeki arkadaşlarım gerekse ilçe yönetici arkadaşlarım ve pek çok partili tekrar aday olmam konusunda ısrarcı oldular. Hal böyle olunca onların talepleri geri çeviremedim. Tekrar aday olacağım.”
 
İLKELİ VE DİK DURDUK, SORUMLULUKTAN KAÇMADIK
Seçime hazır olduklarını belirten İl Başkanı Ahmet Önal 7 Haziran seçiminin ortaya koyduğu tabloyu en iyi CHP´nin okuduğunu söyledi. Daha sonraki süreçte ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak elini taşın altına koyduğunu belirten Önal, “Ülke bu kadar darboğazdayken, ekonomi dibe vurmuşken, Suriye sınırı delik deşik olmuşken, terör yeniden hortlamışken sorumluluktan kaçmadık. İlkeli ve dik durduk. Birileri gibi ilk günden sorumluluktan kaçmadık. Ayrıca iktidar partisi sadece bir seçim hükümeti talebinde bulundu. Bu konuları daha ayrıntılı anlatmak için önümüzdeki Çarşamba günü Üç Milletvekilimiz ilimize gelerek detaylı bilgi verecekler” dedi.
 
TEK SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI
Önal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi temayüller gereği Hükümet kurma yetkisini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na vermesi gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı hükümetin kurulamamasının tek sorumlusudur. Tüm vebal kendisindir. Tarafsızlığını koruyamadı. Kanunları hiçe sayıyor. Anayasanın belirlediği yetki sınırını aşıyor” ifadesini kullandı
 
SİYASİ İRADE MECLİSTE YERİNİ ALMALI
Her geçen gün artan terör olayları ve şehitlerin sorumlusunu iktidar partisi olduğunu belirten il Başkanı Önal, “Terörün bu kadar azgınlaşmasına neden olan mevcut siyasi hükümettir. Biz CHP olarak yıllarca terörle etkin bir mücadelenin yapılması için çaba sarf ettik. Ancak izlenilen tavizkar politika ülkemizi terör örgütünün merkezi haline getirdi. Daha çok şehit haberi gelmemesi için siyasi iradenin mecliste yerini alması ve gereken tedbirleri alması gerekir. Bu yaşanılanların tek sorunu saraydaki zat ile onun vesayeti altındaki siyasi partidir.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu