GündemKırıkkaleManşet

Namaz manevi kirlerden arındırır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Din hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar gerçkeleştiren İl Müftülüğü, Çelebi ilçesinde ‘Cami ve Namazla Arınma’ adı altında konferans verildi. Konferansta konuşan Müftü Bekir Gerek, “Allah’ın evleri olan camilere namaz kılmak üzere gidildiğinde hem Allah’a misafir olunacağını hem de birlikte namaz kılmanın sevabına erişilir” dedi.

 

CAMİ VE NAMAZLA ARINMA

Geçtiğimiz hafta içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan özel irşat ekipleriyle birlikte ilçelerde ‘Cami ve Namazla Arınma’ adı altında konferanslarına başlayan İl Müftülüğü, geçtiğimiz günlerde de Çelebi ilçesinde Müftü Bekir Gerek’in önderliğinde konferans verdi. Konferansa ilçe yöneticilerinin yanı sıra; kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Gerek, dinimizde cami ve namazın önemine değindi.

 

DİNİN DİREĞİ, MÜMİNİN NURUDUR

Namaz ibadetinin İslam’dan önceki ümmetlere farz olduğunu, belirten Gerek, Müslümanlara da Cenab-ı Allah’ın ilk farz kıldığı ibadet olduğunu söyledi. Gerek, “Namaz dinin direği, mü’minin miracı, nuru, Allah’ı zikir ve her hayrın anahtarıdır. Cenab-ı Allah namaz ve sabırla kendisinden yardım istenmesini bildirir.  Namazın mü’minleri manevi kirlerden arındıran önemli bir ibadettir” şeklinde konuştu.

 

KARDEŞLİK BİLİNCİ ARTIYOR

Camide cemaatle kılınan namazın tek başına kılınan namazdan 27 derece daha faziletli olduğuna dikkat çeken Gerek, “Allah’ın evleri olan camilere namaz kılmak üzere gidildiğinde hem Allah’a misafir olunacağını hem de birlikte namaz kılmanın sevabına erişilir. Camiye kadın erkek, genç yaşlı, çocuk herkesin cemaat olması gerekir. Camiye cemaat olmakla kardeşlik bilinci güçlenirken, dayanışma gücüde artıyor” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu