Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Nurlu örtü Nur Camii’nde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kabe-i Şerif’in nurlu örtüsü, Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Kırıkkaleli hemşerimiz Bahattin Akyön’ün girişimleriyle Nur Camii’ne hediye edildi. Cuma namazı öncesi binlerce cemaatin tekbirleri eşliğinde Akyön tarafından Kâbe-i Şerif’in 1 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğindeki parçası İl Müftüsü Bekir Gerek’e teslim edildi.

 

BİZLERİ MUTLU ETTİ

Cuma namazını kılmaya gelen cemaat, Kâbe örtüsünü görünce gözyaşlarına hâkim olamadı. Teslim töreninde Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da hazır bulundu. Teslimin ardından Cuma namazı kılınarak, Kâbe’nin örtüsü vatandaşlara gösterildi.  Örtünün hediye edilmesi konusundaki duygularını basın mensuplarıyla paylaşan Vali Ali Kolat, “Biz Müslümanların Kâbe ve onun kutsallarına karşı son derece büyük bir saygımız var. Onun örtüsünü burada görmek Nur Camiimize asmak bizleri son derece mutlu etmiştir” dedi.

 

SON DERECE GURURLUYUZ

Kâbe-i Şerif örtüsünü Nur Camii’nde ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Milletvekili Abdullah Öztürk ise; “Oradan gelen bir parçanın burada olması bizleri son derece gururlandırdı. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Bahattin Akyön kardeşimiz idde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi görevini üstleniyor. Kendisine yeniden teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

 

HİDAYET KAYNAĞI OLAN İLK MABETTİR

İl Müftüsü Bekir Gerek, “İlimiz çok anlamlı günlerden bir tanesini daha yaşıyor. Cennet kokulu bu örtüyü Nur Camii’nde teslim alarak misafir etme şerefine nail olduk. Kâbe yer yüzünde tevhid inancını temsil eden bütün inanan insanların kıblegahıdır, bütün alemlere hidayet kaynağı olan ilk mabettir. Onu setreden bir örtüyü müslümanlar bu anlamda önemser çünkü o kabeyle bütünleşmiştir. Ordaki aslolan husus; oradaki manevi duygudur,Kâbe’nin gönlümüzdeki yeridir” şeklinde konuştu.

 

ANAHTAR ONLARA EMANET

Son olarak konuşma yapan Kâbe-i Şerif örtüsünün Nur Camii’ne hediye edilmesinde büyük emeği olan Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Kırıkkaleli hemşerimiz Bahattin Akyön, Kabe’nin örtüsünün Kırıkkale’ye kazandırılması için yaklaşık üç yıldır çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

Nurlu örtü Nur Camii’nde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Nurlu örtü Nur Camii’nde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Nurlu örtü Nur Camii’nde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Nurlu örtü Nur Camii’nde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Nurlu örtü Nur Camii’nde - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu