Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Ne kadar çok bilirsek o kadar verimli üreteceğiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de “Kırıkkale İli Soğan – Nohut Yetiştiriciliğinde Sorun Olan Hastalık Ve Zararlılar İle Mücadele” ve “Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Eğitimi” konularında eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz “Ne kadar çok bilirsek o kadar verimli üreteceğiz” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Soğan – Nohut Yetiştiriciliğinde Sorun Olan Hastalık Ve Zararlılar İle Mücadele toplantısına Kırıkkale İl Tarım ve Orman müdürlüğü yetkilileriyle, bayer firması yetkilileri ile çiftçiler katıldı. Toplantıda, Bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmaların teşhisi, kullanılacak bitki koruma ürünlerinin zirai mücadele teknik talimatları ve teknik tavsiyeler doğrultusunda uygulanması, yapılan uygulamaların kayıt altına alınarak bitki ve bitkisel ürünlerde gıda güvenilirliği açısından izlenebilirliğin sağlanması konularında yapılan eğitim çalışmasının ardından İlimiz üreticilerinin son yıllarda yoğun ilgi gösterdiği nohut ve soğan yetiştiriciliğinde zararlılar ile mücadele konularında da eğitim yapıldı.

ZARARLILARLA MÜCADELE BİLİNÇLİ YAPILMALI

Toplantıya katılan ve çiftçilerimize hitaben bir konuşma yapan İl Müdürümüz Sırrı Yılmaz, bitkisel üretimde mümkün olan en düşük düzeyde kimyasal mücadele yapılması ile başlayan bir yolda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Bu konuda çiftçilerin zararlı mücadelesini bilinçli şekilde yapmasının önemine vurgu yapan Yılmaz, tarladan sofraya kadar insan sağlığı için güvenli gıda üretmemiz gerektiğini vurguladı. Ayrıca Nohut ve soğan yetiştiriciliğinin ilimiz iklim yapısına uygunluğunu dile getiren Yılmaz, çiftçilerin mevcut arazilerinden en etkin şekilde faydalanması, atıl tarım arazisi bırakılmaksızın ülke ekonomisine kazandırılması gerektiği konularında dikkat çekerek, ilimizde nohut yetiştiriciliğin artışı ile bu alanda önemli yol kat ettiklerinden bahsetti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x