Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Nöbetimiz devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI DERGİNİN TANITIMINI YAPTI

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetini AK Parti İl Başkanlığı dergi haline getirdi. Yapılan derginin tanıtımını yapan İl Başkanı Mürsel Akçay, gelecek nesillere 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl püskürtüldüğünü unutulmaması için böyle bir dergi yaptıklarını söyleyerek, derginin tüm yurtta dağıtılacağını ifade etti.

 

6’NCI OLDUK

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay partisinin il başkanlığında ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Hem gündemde bulunan Başkanlık sistemi ve anayasa paketi hakkında hem de 15 Temmuz unutturmamak adına basılan derginin tanıtımını yapan İl Başkanı Akçay, “Performans değerlendirmesinde geçtiğimiz ay 81 il içerisinde 6’ncı olduk. Çıtayı yüksek tutarak hemşerilerimizin adına temsil etme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

 

DESTANLAR ANLATILDI

Akçay, “Türk milleti Çanakkale’de kurtuluş savaşında bütün dünyaya kahramanlık destanı yazmıştır. Bizlerde gençlerimize, çocuklarımıza bu destanları anlatarak gurur duyuyoruz. Bir Japon diyor ki; ‘Siz sadece Çanakkale’yi anlatsanız bu kadarı çocuklarınızın bilinçlenmesine değer’ diyor. Bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Çanakkale Destanı ile ilgili programlar düzenlediler” şekillinde konuştuk.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYORUZ

15 Temmuz akşamı Kırıkkale’de milli iradeye hep birlikte sahip çıktığını söyleyene Akçay, “15 Temmuz akşamı maalesef içimizdeki vatan hainleri kendi topumuzu kendi tankımızı kendi silahımızı doğrultular ama bu insanların içiresindeki imanı hesap edemediler tankları ve topları bizim vatansever insanımızı düşünmediler. 15 Temmuz akşamı Kırıkkale’de milli iradeye hep birlikte sahip çıktık demokrasi nöbetlerimizi sabah namazlarına kadar tutuk FETO karşısında olduğumuzu nasıl ders vereceğimizi anlattık Türkiye’nin her tarafından başlayan nöbet cumhurbaşkanımız nokta koyna kadar başladı” ifadelerine yer verdi.

 

DEMOKRASİ KÖŞESİ

Akçay, “Yeni kapı ruhundaki birlik ve beraberliğimizi koruyoruz dolar üzerinden oyun oynamaya çalışsanız da terörle gelseniz de biz dimdik ayakta olduğumu gösteriyoruz. 15 Temmuzu unutmayacağız hainleri unutmayacağız halen çalışmalar devam ediyor ve devam edecek.” diye konuştu. Demokrasi köşesinin ardından dergi bastırdıklarını söyleyen Akçay, “15 Temmuzun ardından il başkanlığımızda demokrasi köşesi yaptık. Gençlerimizin yapmış olduğu tarihe not düşelim kitabında bu köşemize koyduk”

 

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ

“Yine 15 Temmuz’u unutturmamak adına dergi yaptırdık. 15 Temmuz demokrasi nöbeti o hain geceyi bu dergide yer verdik.  Sabahlara kadar nöbet tutan hemşerilerimize burada yer verdik, 5 bin adet bastırdık Kırıkkale başta olmak üzere 81 il başkanımız 8 1 il valisi genel merkez ve vekillerimize göndereceğiz bakanlıklar kütüphanelerde bu dergimiz yer alacak ve 15 Temmuz’u unutturmayacağız “ ifadelerini kulandı.

 

SAHİP ÇIKIYORUZ

Demokrasi nöbetinin halen 15 Temmuz’da ki gibi devam ettiğini söyleyen Başkan Akçay, “Belki meydanlarda nöbetimizi tutmuyoruz ama Valiliğimiz, emniyet mensuplarımız, teşkilatımız yaptığı çalışmalar ile il günkü gibi vatanımıza milletimize sahip çıkıyoruz. Bu milleti tanklarla, toplarla, silahlarla da gelseniz bu milleti bölemeyecektir. Nöbetimiz dimdik devam ediyor” dedi.

 

ANAYASA GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Anayasa çalışmaları hakkında da açıklama yapan Akçay, “Anayasa ikinci tur görüşmeleri devam ediyor ikinci tur bitmesinin ardından cumhurbaşkanımıza kararı ile referandum yapılacak genel merkezimizden gelen talimatlar ile çalışmalarımızı yapıyoruz.  Sandıklar oy kullanılacak sandık çalışmalarımız devam ediyor meclisteki çalışmalar bitince hemen vatandaşımıza anayasayı anlatacağız hatip ve hatibelerimizi belirledik ve onlarda çalışmaları anlatacaklar. Genel Merkezimizin bize verdiği bilgiler ve çalışmalarımızdan bizim tahmin ettiğimiz 2 Nisan’da referandum olacak ” dedi.

 

ÇOK YÜKSEK OYLA KABUL EDİLECEK

1 Kasım seçimlerinde yapılan oy kullanma işleminde hangi okulda oy kullanılacak belli değil ama biz her okulda seçim yapılacak gibi hazırlıklarımızı yaptık. Sandık başkanlarından görevlilere, kat görevlilerinden okul sorumlularına kadar çalışmalarımızı yaptık. Her sandık başı 1 asil 1 yedek olmak üzere ayarlamalarımızı yaptık. Genel merkezimizden mecliste ki çalışmalar bitince kitapçık gelecek. Kitapçıklar geldikten sonra bununla ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi de destek veriyor. İnşallah Kırıkkale’de Türkiye ortalamasının üzerinde oyumuz var. Buna MHP’de katılınca çok yüksek bir oyla referandumun geçeceğine inanıyorum” dedi.

 

HABER-FOTO: BURAK CAN

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x