Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSağlık

Öğrenciler, Beyaz Önlük giydi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Diş Hekimliği Haftası dolayısıyla Mavi Salonda Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

 

“MANEVİ TATMİNİ SON DERECE YÜKSEK BİR MESLEKTİR”

Törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Saffet Nezir, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Bilimsel Diş Hekimliği Eğitiminin 22 Kasım 1908 tarihinde başlaması nedeniyle 22 Kasım Diş Hekimleri günü olarak kabul gördüğünü vurgulayarak sözlerine devam eden Prof. Dr. Erdemir: “Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlük giyecekler bu yüzyıllardan beri süren bir gelenek. Bizim mesleğimiz manevi tatmini son derece yüksek bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın diş hekimliği gününü kutlarım” şeklinde konuştu. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak 2007-2008 yılında ilk öğrencilerini kabul ederek bugüne kadar 4 kez mezun verdiklerini söyleyen Prof. Dr.Erdemir: “Üniversitemiz mezunları 2014 yılında yapılan diş hekimliği uzmanlık sınavında büyük başarı göstererek bizlerin göğüslerini kabartmıştır bu bağlamda tüm öğretim elemanlarımızı çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

 

“BEMBEYAZ BİR ÖNLÜK HEDİYE VE EMANET EDİYORUZ”

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Erdemir: “Sevgili öğrencilerimiz ve gelecekteki meslektaşlarımız bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni hekim olma yolunda atılan ilk adımdır. Özgüvenli bir şekilde kutsal ve saygın bir mesleğe ilk adımınızı atarken bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyacağınız sevginiz olacaktır. Ama unutmayın ki önlükleriniz bir yandan hekim kimliği sunarken bir yandan da ciddi sorumluluklar getiriyor. Her yönüyle insani vicdanı ve ahlaki olarak öyle bir sorumluluktur ki bunun yükünü taşımamız gerekiyor bugün sizlere bembeyaz bir önlük hediye ve emanet ediyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi. Programda yaptıkları yayınlarla dereceye giren öğretim üyelerine ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni derece ile kazanan öğrencilere hediyeleri verildi. Programın devamında öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Öğrenciler, önlüklerini giydikten sonra Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zuhal Kazak eşliğinde yemin ettiler. Yemin töreninden ardından Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından mini bir konser verildi.

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu