Genel

Öğrencilere 112 bilinci oluşturuluyor

Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi, hayati önem taşıyan acil durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin önemini öğrencilere aşılamak için eğitim seferberliği başlattı.Farklı yaş gruplarına özel olarak hazırlanan eğitimlerle, çocuklar ve gençler 112'nin ne zaman ve nasıl aranması gerektiği konusunda bilinçlendiriliyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi, hayati önem taşıyan acil durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin önemini öğrencilere aşılamak için eğitim seferberliği başlattı.Farklı yaş gruplarına özel olarak hazırlanan eğitimlerle, çocuklar ve gençler 112’nin ne zaman ve nasıl aranması gerektiği konusunda bilinçlendiriliyor.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLİYOR

Kırıkkale’deki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrenciler 112 eğitimlerine katılıyor. Eğitimler, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin uzman personelleri tarafından sınıf ortamında veya konferans salonlarında gerçekleştiriliyor. Eğitimin amacı olarak acil durumlarda hızlı ve doğru müdahaleyi sağlayarak can ve mal güvenliğini korumak, 112’nin bilinirliğini artırmak ve yanlış kullanımların önüne geçmek. Çocuklara ve gençlere ilk yardım bilinci kazandırmak ve afetlerde ne yapılması gerektiği konusunda farkındalık oluşturmanın hedefi oluşturuluyor.

kirikkalede-ogrencilere-112-bilinci-olusturuluyor2.jpgEĞİTİMLER ÖĞRENCİLERDE ETKİ BIRAKIYOR

Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından verilen eğitimlerin öğrenciler üzerinde oldukça olumlu bir etkisi olduğu görülüyor. Eğitimlere katılan öğrenciler, 112’nin önemini ve acil durumlarda ne yapmaları gerektiğini daha iyi anlıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi, acil durumlarda vatandaşların yardımına koşan, 7 gün 24 saat hizmet veren bir kuruluştur. Acil durumlarda hızlı ve doğru müdahale için 112’nin aranması hayati önem taşıyor.

kirikkalede-ogrencilere-112-bilinci-olusturuluyor4.jpgEĞİTİMLER NELERİ KAPSIYOR?

112’nin hangi acil durumlarda aranması gerektiği, 112’yi ararken sakin kalmanın ve doğru bilgilerin verilmesinin önemi, Acil bir durumda ilk yardımın nasıl yapılacağı. Yangın, deprem gibi afetlerde ne yapılması gerektiği gibi konuları kapsıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, imkanlar dahilinde çalışmaların artarak devam edeceği açıklamasında bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x