Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Öğrencilere konferans

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlimiz merkez Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Geylani Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursundaki öğrencilere yönelik olarak “Etkili Çalışma ve Zamanın Doğru Kullanımı” konulu konferanslar düzenlendi.
ETKİLİ ÇALIŞMA VE ZAMANI DOĞRU KULLANMA
Diyanet İşleri Başkanlığının, özellikle yatılı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, dini ve toplumsal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” adı altında konferanslar düzenlenmesi talimatları doğrultusunda konferanslar devam ediyor. Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Geylani Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursundaki öğrencilere yönelik olarak “Etkili Çalışma ve Zamanın Doğru Kullanımı” konulu konferanslar düzenlendi. Konferanslar Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ürkmez ve Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım tarafından verildi.
İYİ KORUMAK GEREKİR
Öğrencilerin dikkatle dinlediği konferanslarda her iki öğretim görevlisi Kur’an-ı Kerim-i öğrenmenin ve ezberlemenin önemine vurgu yaparak özellikle Hafızlık eğitiminde zamanın çok etkili ve verimli kullanılması gerektiğini ifade ettiler. Konferansta şu bilgilere dikkat çektiler “Satın alınamayacak en kıymetli sermaye hiç şüphesiz zamandır. Zaman çok hızlı akıp gitmektedir. Dolayısıyla giden zamanımızı geri getiremeyeceğimiz için zamanımızı faydasız şeylerle geçirmek doğru değildir. Hafızlık eğitiminde zihnen konsantrasyon çok önemlidir. Zihnimizi dağıtan ve bizi meşgul eden malayani şeylerden kaçınmalıyız. Abdullah ibn-i Mesud’un dediği gibi Hamilül Kur’an herkesin yaptığını yapmaz, yapmamalıdır. Sahip olduğumuz kimliğin farkında olmak ve onu iyi korumak gerekir”
O SAYGIYA LAYIK OLMAK
“Hiç şüphesiz Kur’an-ı ezberlemek önemlidir ancak hafızlığı devam ettirmek de çok önemlidir. Onun için hafızlığımızı en başta sağlam yapmak ve belli zaman aralıklarında tekrar etmek gerekir. Hadis-i şerifte belirtildiği üzere en hayırlı ibadet az da olsa devamlı olandır. Şu hususu bilmenizi isteriz ki, Kur’an hafızları her yerde saygı görüyor, sizlerde o saygıyı göreceksiniz. Önemli olan o saygıya layık olmak ve metbu olan Kur’an’a tabi olmaktır. Yani bizler Kur’an’a uyacağız Kur’an bize değil. Unutulmamalıdır ki hafızlığı paraya çevirmek ve Kur’an üzerinden menfaat sağlamak çok çirkin ve Yüce Allah’ın kitabına saygısızlıktır” dediler. Konferanslar, hocaların muhtelif sorularına doğru cevap veren öğrencilere kitap hediye edilmesiyle sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu