EğitimGündemKırıkkaleManşet

Öğrencilere yaşam alanı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri okul koridorunda oluşturdukları ‘yaşam alanı’ sayesinde öğrencilerin boş zamanlarını daha verimli değerlendirmesini sağlıyor.
 
EV ORTAMI SAĞLANDI
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koridorunda okul idaresince oluşturulan alanda, öğrenciler birçok kaynak eserin yer aldığı kütüphaneden istifade etmenin yanı sıra satranç oynama, sohbet etme, dinlenme ve ortak çalışmalar yapma imkanı buluyor. Okul Müdürü Şevket Yurduseven, öğrenci kitap ikilisinin birbirinden uzaklaştırıldığında toplumda okuma oranının düştüğünü, bunun için bazı alışkanlıkları değiştirmek istediklerini belirtti. Kilitli odalar, kapalı dolaplar ve bunun gibi engeller kaldırılarak kitapların öğrencilerle buluşturulması gerektiğini vurgulayan Yurduseven, “Birçok okulda kütüphaneler kapalı ve kilitli ortamlarda, rahatlıkla gidip gelinecek yerlerde değil. Bazı alışkanlıkları değiştirmek istiyoruz. Bunu düşünerek okulumuzda farklı bir uygulama yaptık ve kitapları raflardan indirdik. Okul koridorunda ‘yaşam alanı’ oluşturarak öğrencilere ev ortamı sağladık” diye konuştu.
 
ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Yurduseven, öğrencilerin yaşam alanında kendilerini daha rahat hissettiklerini ve boş zamanlarını bu mekanda daha verimli değerlendirdiklerini dile getirdi. Yaşam alanındaki kütüphane bölümünde öğrencilerin dersleriyle ilgili kitapların yanı sıra ansiklopediler, dini yayın ve kitaplar ile güncel konuların yer aldığı kitapların bulunduğunu ifade eden Yurduseven, şunları söyledi: “Öğrenciler burada istedikleri kitabı alıyor, okuyup daha sonra yerine bırakıyor. Bu sayede öğrenciler ders aralarında, teneffüslerde, öğle saatlerinde ya da derslerinin boş olduğu zamanlarda oluşturduğumuz yaşam alanına gelerek çeşitli kitaplardan yararlanıyorlar. Öğrencilerimizin rahat olmaları, arkadaşlarıyla ders dışında da sosyal imkanları daha bilinçli kullanmaları için rahat, huzurlu ve ev ortamı şeklinde bir dizayn yaptık. Öğrencilerimiz yaşam alanında geçirdikleri süre içinde ücretsiz olarak çay ve kahvelerini de içerek hem derslerine çalışıyor hem ortak çalışmalar yapabiliyorlar.”
 
ÖĞRENCİLER MEMNUN
Okulun 10. sınıf öğrencilerinden Ebru Kürkçü de uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını aktardı. Yaşam alanında kendilerini ev ortamında hissettiklerini anlatan Kürkçü, şöyle konuştu: “Özlediğimiz bir uygulamanın gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Derslerden çıkınca kendimizi yaşam alanına atıyoruz ve bu ortamda kendimizi daha rahat hissediyoruz. Yaşam alanındaki kütüphaneden istediğimiz kitapları alarak okuyor ve istediğimiz şekilde araştırmalarımızı yapıyoruz. Satranç oynama, günün stresini atma, öğretmenlerimizle etüt dersleri yapma, bilgisayar ve internet kullanma, arkadaşlarımızla sohbet edip çay ve kahve içme imkanımız var. Kısacası bu yaşam alanı bize bir ev ortamı, ev rahatlığı oluşturdu. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu