Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimSulakyurt

Öğretmen, mis kokulu güller yetiştirendir

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Kaymakam Gökhan Dolaş, gelecek nesillerin şekillenmesinde öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, öğretmenin memleket bahçelerine mis kokulu güller yetiştiren kişiler olduğunu söyledi.

ÇOCUKLARA GÜVEN VEREN BİR MESLEK

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Sulakyurt Kaymakamı Gökhan Dolaş, gelecek nesillerin şekillenmesinde öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, öğretmenin memleket bahçelerine mis kokulu güller yetiştiren kişiler olduğunu söyledi. İlçedeki 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın’ın Çarşı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda konuşan Kaymakam Gökhan Dolaş, öğretmenin çocuklara güven veren bir meslek olduğunu belirtti.

VATAN TOPRAĞINA SARILABİLMEKTİR

Öğretmenin olduğu yerde sönmüş olan umutların yeniden yeşerdiğini hatırlatan Dolaş, “Öğretmenler, memleket bahçelerine mis kokulu güller yetiştiren kişilerdir. Öğretmen, güven hissini veren ve güvenin kaynağıdır. Öğrenciler biliyorlar ki, öğretmenlerine dayandıklarında, ona yaslandıklarında hep ayakta kalmayı başaracaklardır. Öğretmen, hayatın zorluklarına karşı dik durmayı öğretendir. Öğretmen, gittiği yere renk katandır. Öğretmenin bulunduğu yerdeki soğuk iklim ya da solgun tema öğretmenle beraber yok olmaktadır” dedi.

BAŞ TACI OLMALIDIR

Belediye Başkanı İsmail Bildik de, öğretmenlik mesleğini tarif etmekte kelimelerin yetersiz kaldığını belirtti. Toplumun ilerlemesi için umut dolu öğretmenlere ihtiyacın olduğunu hatırlatan Bildik, “Öğretmenler, gönlümüzün en güzel yerinde olan kişidir. Öğretmeni kelimelerle tarif etmemiz mümkün değildir. Çünkü Peygamberler de bir öğretmendi ve yine Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de bir öğretmendi. Bu ulvi göreve tanım bulamıyorum. Öğretmenler sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde değil, her zaman onlar toplumda bir değer olarak baş tacı olmalıdır. ” ifadelerini kullandı.

MUTLU NESİLLERİ YETİŞTİRECEKTİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ise, öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideal, bir  gaye ve özveri mesleği olduğunu söyledi. Öğretmenlik mesleğinin maddi ölçütü olmayan ve ölümsüz bir meslek olduğuna dikkat çeken Akın, şunları söyledi: “Öğretmen, ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ anlayışı ile çalışmayı gerektiren bir meslektir. Öğretmen, bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, gelişmenin, güvenin, başarının, değerlerimize sahip çıkmanın, sevmenin ve saymanın ön planda olduğu bir meslektir. Mutlu öğretmen, mutlu toplumun mimarıdır. Mutlu öğretmenin eliyle eğitim ve öğretim faaliyetleri bir sevince dönüşecek ve bu sevinç de milletçe arzu ettiğimiz, mutlu nesilleri yetiştirecektir.”

“ÖĞRETMENLİK KALBE DOKUNMA SANATIDIR”

Öğretmenin öğrencilerin umutlarında çok önemli izler bıraktığını kaydeden Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik kalbe dokunma sanatıdır. Kalbine dokunmadığınız hiçbir öğrencinizin aklına hükmedemez ve onun kalbinde iz bırakamazsınız. Ülkemizin en ücra köşesinde dahi gece gündüz demeden insan yetiştiren, hayatlarını bu uğraşta kaybeden,  çocuklarımızı ve gençlerimizi, ailesine, topluma ve devlete en iyi şekilde hazırlayan öğretmenlerimize, milletimiz ve devletimiz çok şey borçludur.” Etkinlikler kapsamında ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın, ilçedeki ilk, orta ve liselerde görev yapan okulları ziyaret ederek öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak öğretmelere karanfil ve motivasyon mektubu verdi. Program, göreve yeni başlayan öğretmenlerden Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmenin konuşması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması öğretmenler anısına fidan dikimi ve yemek ikramının ardından son buldu. Programa, Kaymakam Dolaş ve Belediye Başkanı Bildik’in yanı sıra Sulakyurt Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Akyürek ve Fırat Ölmez ile Okul Müdürleri ve ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x