Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Okuma zihinsel süreçtir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Genç Okur Topluluğu tarafından okuma becerisi ve okuma kültürü konulu bir konferans düzenlendi.

 

Prof. Dr. Hayati Akyol’un konuşmacı olarak katıldığı konferansta okuma becerisi ve okuma kültürü kazandırmak, okuma yazmayı geliştirmek ve popüler kültürde okuma etkinlikleri hakkında bilgiler verildi. Okumanın hayat boyu devam etmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Hayati Akyol; “Okuma zihinsel bir süreçtir. Anlama, metni kavramadır. Anlam kurma ise kendi düşüncelerimizle bunu sonuca kavuşturmak, başka bir boyuta taşıma işlemedir”dedi.

 

DOĞRU VE HIZLI OKUMA

Akyol, “Okuryazarlığı; temel okuryazarlık, bilimsel okuryazarlık, ekonomik okuryazarlık, teknolojik okuryazarlık, görsel okuryazarlık, bilgi okuryazarlığı, ahlaki okuryazarlık olarak nitelendirebiliriz. İyi okuma; farklı metinleri, farklı yöntem ve teknikleri, farklı becerileri kullanmakla gerçekleşebilir. Okuma akıcı ve stratejik olmalı ve hayat boyu devam etmeli. Bu da periyodik, doğru ve hızlı okumayla olur” şeklinde konuştu. Konferans katılımcıların sorularının cevaplaması ve  Prof. Dr. Hayati Akyol’a hediyesinin verilmesiyle sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x