GündemKırıkkaleManşetSiyaset

“ONUN BUNUN” ÇOCUKLARI BU SEFER BAŞARAMADI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

12 Eylül 1980 gecesi Amerika’nın bizim çocuklar dediği cunta, yaptıkları zorbalıkla Devleti ele geçirdi. 650 bin kişi gözaltına alıp, 1,683 bin kişiyi fişleyip, 50 kişiyi idam eden, 171 kişiyi işkence ile öldüren CUNTA 15 Temmuz 2016 akşamı bir kez daha kendini gösterdi. BU SEFER MİLLET İZİN VERMEDİ!

DEMOKRASİYE DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz 2016 akşamı saat 22.00 sularında, TSK’ya sızmış FETÖ/PDY üyesi askerler tarafından İstanbul ve Ankara merkezli darbe girişimi yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında, 15 Temmuz Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi, tüm yurtta yaklaşık 22 saatte kontrol altına alındı.

GENELKURMAY BAŞKANI ALIKONULDU

Darbeci subaylar ilk olarak Genelkurmay Başkanı Özel Harekatçı korumalarından uzaklaştırarak rehin aldı. Genelkurmay Karargahı ve TRT’yi ele geçiren cunta, direniş gösteren vatandaşlara ateş ederek, bir çok sivili katletti. Aynı zaman da İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri tanklarla birlikte trafiğe kapatılırken, Atatürk Havaalanını ele geçirmek için saldırı başlatıldı.

MİTTE ÇATIŞMA

MİT’i ele geçirmek için, Ankara Yenimahalle’de ki yerleşim yerine ağır silah ve tanklarla harekete geçen cuntacılar burada MİT’i koruyan Özel- Harekâtlarla Çatışmaya girdi. Sabaha kadar süren çatışma sonrası cuntacılar başarılı olamadı. TRT’yi işgal eden teröristler gece saatlerinde korsan bildiri okuyarak, yönetime el konulduğunu bildirdi. Ancak Cumhurbaşkanlığı bildirinin TSK tarafından yapılmadığını dolayısı ile korsan olduğunu duyurdu, Türksat üzerinden TRT yayınları kesildi.

ERDOĞAN “SOKAĞA ÇIKIN”

TRT’de yayınlanan korsan bildirinin hemen ardından canlı  yayına bağlanan Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; “ Milli iradeye yönelik bu ayaklanma hareketine karşı tabii ki hukuk, yasalarımız, anayasamız neyi gerektiriyorsa bunun bir defa cevabını bu yapı ister Silahlı Kuvvetler içinde olsun, bir grup azınlık da olsa ister başka kurumlarımızın içerisinde olsun, gereken cevabı alacaklardır.” Diyerek vatandaşları darbecilere karşı direnmek için sokağa çıkmaya davet etti.

HAVADAN SALDIRI

Bu sırada TRT yayınını kesen Türksatın Gölbaşında bulunan tesislerine havadan ateş edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve binanın önünde toplanan Darbeye karşı direniş gösteren halk savaş uçakları ve helikopterler ile saldırıya uğradı. Özel Kuvvetleri ele geçirmek ve etkisiz hale getirmek isteyen darbeci teröristler, Gölbaşında bulundan özel kuvvetler yerleşkesine karadan ve havadan saldırı düzenledi. Havadan F-16 ve Skorsky ile saldıran teröristler, 17 vatan evladını Şehit etti. Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçak tarafından Skorsky helikopter düşürüldü. TRT’yi ele geçirmeye çalışan 1’i rütbeli 5 asker Vatandaşlar tarafından gözaltına alındı.

DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havaalanına geldi. Aynı dakikalarda MİT tarafından “Darbe Püskürtüldü” açıklaması yapıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisine havadan ve karadan saldıran, bomba atarak Gazi Meclise zarar veren teröristler başarılı olamadı. Bombardıman sırasında Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın da yer aldığı Genel Kurulda olan Milletvekilleri Meclis Sığınağına indiler.

GENELKURMAY BAŞKANI KURTARILDI

Sabah saatlerinde birçok stratejik kurum önünde çatışmalar devam ederken, darbecilerin üs olarak kullandığı, Akıcı 4. Ana Jet Üssü Asker ve Polisler tarafından çevrildi. Darbecilerin, uçaklara yakıt ikmalini buradan yapıldığının öğrenilmesi üzerine üsse giden bor hatları kapatıldı. Uçakların iniş yapamaması için ağır duman çıkartacak şekilde ateş yakılırken, içeride ki darbeciler kaçmaya başladılar. Operasyon sonra Genel Kurmay başkanı ve Kuvvet Komutanları kurtarılarak hastaneye tedaviye götürüldüler.

ZAFER TÜRK MİLLETİNİN

Sabaha kadar her yerden çatışma haberleri sokaklara dökülen ve Demokrasiyi korumak adına hayatını tehlikeye atan Türk Milleti hiçbir şekilde geri adım atmadı. MİT, Özel Harekat, Meclis, Beştepe, TRT, Türksat, Atatürk Havaalanı, Boğaz Köprüleri, Genelkurmay Başkanlığı, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı binalarının kurtarılması ve güvenliğinin sağlanması için Özel Kuvvetler mücadele ederken sabah saatlerinde darbe geri püskürtüldü. Sabah’ın erken saatlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı birbiri ardına açıklamalar yaparak Darbenin püskürtüldüğünü ve darbecilerin en ağır şekilde yargılanacağını söylediler.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x