Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

“Operasyonun amacı siyasi”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Bankasya gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baloğlu, “Bu operasyon mali ya da hukuki ihtiyaçlardan değil, siyasi amaçlar için gerçekleştirilmiştir” dedi.
“PARALARIN ÇEKİLMESİNİ HEDEFLİYOR”
“AKP iktidarı, bu girişimle banka müşterilerini tedirgin ederek paniğe sevk etmeyi ve paralarını çekmek için bankaya hücum etmelerini sağlamayı, sonra da bankayı tamamıyla TMSF’ye devretmeyi planlanıyor. Yüzde 18 ile en yüksek sermaye yeterlilik oranına sahip Bank Asya’nın mali dengesinin bozulması için mevduat sahiplerini korkutarak, paralarının çektirilmesi hedefleniyor” diyen Baloğlu, şöyle devam etti;
“GİRİŞİMCİ VE YATIRIMCILAR GÜVENDE DEĞİL”
“Asya’ya el konulmasının Türkiye’de hiçbir girişimcinin, bankacı veya yatırımcının güvende olmadığını göstermektedir. Erdoğan, muhalif gördüğü her kişi ve kurumu batıracak gücün kendisinde olduğunu bu operasyonla ortaya koymuş ve muhalif iş adamlarına güçlü bir gözdağı vermiştir. Devlet eliyle banka batırma girişimidir. Olan biten bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşmektedir. Hukuksuz kararlara imza atanlar hesap vermek zorunda kalacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bank Asya’nın kapatılması için açıktan talimat vermekte ve bu talimatıyla da ekonomiye hançer sokmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğrudan Bank Asya’yı telaffuz ederek, BDDK’yı tehdit etmiş, Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder”
“AÇIKLAMALAR BİRBİRİYLE ÇATIŞIYOR”
“AKP devlet eliyle banka batırmak istemektedir. Bugüne kadar devlet eliyle bankalar kurtarılırdı, şimdi ise batırılmak isteniyor. Bank Asya meselesi ekonomi ve bankacılık sistemine dair olmaktan çıkmış, hükümet ve cumhurbaşkanınca siyasi bir cephe haline getirilmiştir. Oysa Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan bankalar konusunda tek yetkilinin ve açıklama makamının BDDK olduğunu vurgulamaktadır. Cumhurbaşkanı BDDK’ya talimat verir ve tehdit eder gibi açıklama yapmıştır. Cumhurbaşkanı, Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Bank Asya ve BDDK konusundaki açıklamaları birbiriyle çatışmaktadır”
“ON BİNLERCE KİŞİYİ MAĞDUR ETMEKTE”
“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kişisel hırslarıyla hareket etmektedir.“Cumhurbaşkanının açıklamaları AKP’nin Ekim 2005’te çıkardığı Bankacılık Kanunu’nun 74’üncü ve 158’inci maddelerine göre suç ihtiva etmektedir. Cumhurbaşkanı kendi kişisel kini nedeniyle pire için yorgan yakmaktadır. Bunu yaparken de, açıkça suç işlemektedir. Erdoğan bu açıklamalarıyla, on birlerce kişiyi mağdur etmekte ekonomiyi tehlikeye atmaktadır”
“PARASINI ALAMAYAN TEK BİR KİŞİ BİLE YOKTUR”
“Şu an itibariyle Bank Asya’dan parasını alamayan bir tek kişi bile yoktur. Cumhurbaşkanı Bank Asya’nın dip yaptığı ifadesiyle iftirada bulunmuştur. Bankacılık sistemi şu anda Türk ekonomisinin en önemli ve güvenli unsurudur. Buradan başlayacak bir kriz tüm ekonomiyi alt üst eder. Hükümet ve cumhurbaşkanı bir an önce bankacılık sistemine dair açıklamalarına ve girişimlerine son vermelidir. Bankacılık sisteminde oynanan oyunlar ülkemizi büyük bir krizin eşiğine getirmiştir”
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu