EğitimGündemKırıkkaleManşet

Ortak projeler yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘EVİMİZ KÜLTÜRÜMÜZ HER YER KIRIKKALE’ PROJESİ EKİBİ BOSNA HERSEK’TE

 

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Evimiz Kültürümüz Her Yer Kırıkkale’ projesi ekibi Bursa, Ankara ve Çanakkale ziyaretlerinden sonra Bosna Hersek Ziyaretini gerçekleştirdi.

 

Proje Koordinatörü Barış Gümüşbaş ziyaret hakkında şu bilgileri verdi: “ Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine bağlı Sosyal Politikalar Topluluğundan 7 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 2 kişi, STK üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığından bir uzman olmak üzere toplam 12 kişi ile ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. 4 günlük programda Saray Bosna Aliya İzzetbegoviç ve Şehitlik, Uluslar arası Saray Bosna Üniversitesi,500 yıllık Osmanı Köyü Pojitel, Alperenler Tekkesi, Sarı Saltuk, Blaga, Vrelo, Umut Tüneli, Gazi Hüsrev Bey Cami, Koski Cami, Mostar ,UETD Gladbeck Şube Başkanı Necati Duman ve ekibi, Şarkiyat Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerima Filan, Yunus Emre Enstitüsü Mostar Müdürlüğü ziyaretleri çok verimli geçti. Türkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerima FİLAN ile proje ve Türkçe öğretimi ile ilgili atölye çalışması yapıldı. Saray Bosna Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı atölye çalışmasında ortak projeler geliştirilmesi ile ilgili diyaloglar geliştirildi.”

 

ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ

Yunus Emre Enstitüsü Mostar Müdürü Yunus Dilber ve çalışma arkadaşlarının çok yakın ilgi gösterdiği ziyarette ise Enstitü Müdürü Dilber; Enstitü ile ilgili, “Yunus Emre Vakfı; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla 05.05.2007 tarihli ve 5653 sayılı kanunla kurulmuş bir kamu vakfıdır. Yunus Emre Enstitüsü ise Vakfa bağlı bir kuruluş olarak bu Kanunun amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkemizin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte, ayrıca bilimsel çalışmalara destek vermektedir.2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında 40’dan fazla kültür merkezi bulunmaktadır.  Kültür merkezlerimizde verilen Türkçe eğitiminin yanı sıra, farklı ülkelerdeki eğitim kurumlarıyla yapılan işbirlikleri ile Türkoloji bölümleri ve Türkçe öğretimi desteklenmektedir. Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlenmekte, ulusal veya uluslararası etkinliklerde ülkemiz temsil edilmektedir” dedi.

 

HERKES DAVET EDİLDİ

Evimiz Kültürümüz Her Yer Kırıkkale Projesi ekibinin ziyaretlerinden çok memnun olduğunu dile getiren Müdür Dilber ile proje ekibi Enstitü çalışma merkezinde toplantılar gerçekleştirdi. 2015 yılı ortak çalışma takvimi belirlenmesi için faaliyetlere başlanması kararı alındı. Sonraki faaliyetlerinin 21-24 Nisan’da Kırıkkale Tanıtım Günlerine katılmak olduğunu dile getiren Gümüşbaş ise; Gençlik ve Spor Bakanlığının faaliyetlerine herkesi davet etti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x