Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Otur sıfır!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Katkısız ekmek üretiminde sınıfta kalan Kırıkkale, bu kez de Hijyen sınavı veriyor. Gelinen noktada işletmelerin Hijyen Yönetmeliği’ne duyarsız kaldığı ve hijyen belgesi alan işletme sayısının çok az olduğu öğrenildi. 

Esnaf duyarsız

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de perakende iş yerleri, ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, iş yeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar, gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dahil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetlerin verildiği iş yerlerinin ve çalışanlarının bir an önce hijyen eğitim belgesi alması gerekiyor. Kırıkkale’de binin üzerindeki gıda işletmesini yakından ilgilendiren yönetmelik konusunda duyarsız kalınıyor.

Cezai işlem uygulanmıyor

Ekmek Tebliği’ne uyumda sınıfta kalan Kırıkkale’nin Hijyen Yönetmeliği’ne uyumda da ülke ortalamasının altında kalması bekleniyor. Meslek odalarının uğraşları ve duyuruları da esnafın duyarlı olmasını sağlayamıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin şuan için cezai işlem uygulamadığı ve esnafı uyardığı öğrenilirken, şuan için işletmelerin arasında hijyen yönetmeliğine uyma oranının yüzde 10’a bile ulaşmadığı görülüyor.

“Tek tek gezdik…”

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, esnafın bu yönetmeliğe duyarsız kalmaması ve biran önce hijyen eğitimi almaları yönünde uyarılarda bulundu. Eroğlu, “Yaklaşık 6 aydan bu güne kadar esnafımızı uyardık. Toplu mesajlar attık, bildiriler dağıttık. Hatta işletmeleri tek tek gezerek hatırlatmalarda bulunduk. Ne yazık ki esnafımız duyarsız kalıyor. Tepkilerini de bizlere gösteriyorlar. Bu sonuçta bakanlıkların verdiği bir karar. Tüketici ve toplum sağlığı açısından önem arz eden bir yönetmelik.

Zor bir tarafı yok!

Zor bir tarafı yok 2-3 saat derse girip, belge alınıyor. Esnafların bu konuda direnmelerine anlam veremiyorum. Esnafların iyiliğini istiyoruz. Şuan denetimler başladı ve denetleyici kurumlar esnafı uyarıyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu uyarıyla kalmayıp maddi cezaya dönecektir. Biz esnaflarımızın canının yanmamasını istiyoruz. Onlar da bu konuya duyarsız kalmamalı. Odamıza gelip ufak bir kayıt işlemi yaptırmalılar ve belirlenen bir hafta sonu 2-3 saat eğitim görmeliler” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
10 Temmuz 2014 22:41

kırıkkale ayrı bir dünya sanki. neyi doğru ki.

Başa dön tuşu