Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Özel eğitim sisteminde basamaklar

Özel eğitim sisteminde Özel eğitim sistemi çeşitli nedenlerden dolayı fiziksel duygusal ya da zihinsel anlamda Özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için tasarlanmış bir eğitim modelidir.basamaklar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Özel eğitim sisteminde basamaklar

Özel eğitim sistemi çeşitli nedenlerden dolayı fiziksel duygusal ya da zihinsel anlamda Özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için tasarlanmış bir eğitim modelidir. Özel eğitim erken çocukluk dönemi eğitimi noktasında da son derece kritik bir önem arz eder. Erken çocukluk dönemi eğitimi 0 ile 36 ay arasındaki çocuklar için tasarlanmıştır. Bu durum öncelikle ailelerin bilgilendirilmesi ve desteklenmesi temeline dayanmaktadır. Öte yandan yine özel eğitim sisteminin bir diğer basamağı da okul öncesi eğitimidir.

Okul öncesi eğitiminde ise 37 ay ile 72 ay arasındaki çocuklar bu eğitime tabi tutulur. Okul öncesi eğitimi bu aylarda bulunan çocuklar için zorunludur ve kaynaşma uygulamaları temeline dayanmaktadır. Özel eğitimde bir diğer basamak ise hazırlık sınıfıdır. Hazırlık sınıflarında en fazla 10 öğrenci bulunmaktadır. Ardından ilköğretim eğitimi yer alır. Yine ilköğretim okullarında da sınıf mevcudu en fazla 10 öğrenciden oluşabilir.

Aydın Özel Eğitim Merkezi çocukların ihtiyaçlarına yönelik eğitim verir

Ülkemizde Aydın Özel Eğitim Merkezi kurulduğu günden bu yana çocukların ihtiyaçlarını belirleyen ve onlarla empati kurabilen profesyonel bir eğitim imkanı sunmaktadır. Bu profesyonel eğitim imkanı sayesinde kuruluş birçok çocuğun toplumsal ve bireysel anlamda kazanılması açısından faydalı çalışmalar ortaya koymuştur. Aydın Rehabilitasyon Merkezi deyince de ilk akla gelen kuruluşlardan biri olmayı başarmıştır. Aydın özel eğitim Merkezi bu alanda Aydın ilinde özel eğitim kurumlarının çıtasını yükseltmiş ve her geçen gün kendini geliştirmiştir.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x