Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Rektör Aslan Hemşirelerle Bir Araya Geldi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Hemşirelik Haftası münasebetiyle Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan hemşirelerle bir araya geldi.

HABER: YELİZ ERDEM 

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin,  Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, Başhemşire Sevda Gerin, Başhemşire Yardımcısı Elçin Şahin ve servis sorumlusu hemşireler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başhemşire Sevda Gerin, “Sayın Rektörüm, davetiniz için teşekkür ederiz. 1996 yılında 6 kişi ile burada göreve başlamıştık. Şimdi 285 kişiyiz. Bugün burada bulunduğumuz için mutluyuz, huzurluyuz. Davetinizle bizleri onurlandırdınız. Covid başlayınca ekip arkadaşlarımıza günlerce belki aylarca eve gidemeyeceğimizi söyleyince ekip arkadaşlarımız da bu mücadelede bizimle birlikte olduklarını söylediler. Hatta kalp pili olan bir arkadaşımıza eve gidebileceğini söylediğimizde “bu savaşta ben de sizinleyim” dedi. Hemşire arkadaşlarımızın Covid döneminde gösterdiği fedakarlığı, samimiyeti deprem döneminde de gördük. Deprem sabahında bütün arkadaşlarım odama gelerek deprem bölgesine gitmek istediklerini söylediler. Bu onurlu ve gururlu mesleği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Sayın Rektörüm, bu gibi zor dönemlerde bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere  teşekkür ederim. Bugün bizleri buraya davet etmeniz de bizler için unutulmaz bir gün olacak” dedi.

Sağlık hizmetlerinin iyi bir şekilde verilmesinde hemşirelerin çok önemli bir rolü olduğunu belirten Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, “Hemşire arkadaşlarımızın işlerini özveriyle, fedakarca  yaptıklarına pandemi ve deprem sürecinde yakından şahit olduk. Zor zamanlarda gösterdikleri gayretli çalışmalarla modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale ve onun çok daha öncesinde 1200’lerde yaşamış, bizim tarihimizde önemli bir yeri olan Gevher Nesibe’yi içlerinde yaşattıklarını gördük. Hemşirelik Haftası münasebetiyle Tıp Fakültesinde yaptığımız program ve bizleri buraya davet etmenizin, mesai arkadaşlarımız hemşirelere verdiğimiz değeri daha iyi şekilde göstermemize vesile olması nedeniyle önemli olduğunu düşünüyorum. En ön safta beraber hizmet ettiğimiz, elimiz, ayağımız hemşirelerimiz iyi ki varlar. Sağlık hizmetini kaliteli bir şekilde yürütme şansını onlarla birlikte elde ediyoruz. Hastanın memnuniyetini belirleyen en önemli unsur da hemşirelik hizmetleridir. Bu açıdan bütün arkadaşlarımızla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, hemşireliğin sevgi, şefkat, merhamet, bilgi ve donanım gerektiren saygın bir meslek olduğunu ifade ederek “Değerli hemşirelerimiz, biz bu anlamlı günü ilk defa sizlerle kutladık. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sizler, omuz omuza çalışan sağlık ekibinin en değerli parçasısınız. Hastaların ve hasta yakınlarının en özel anlarında yanlarında oluyorsunuz. Hastaların yaşam kalitesini yükseltiyorsunuz. Hizmet kalitesinin sağlanmasında en önemli faktör sizlersiniz. Bir ameliyat sonrasında bakım son derece kıymetli. Sizlerin gösterdiği özen sağlık hizmetlerinde bizi başarıya taşıyor. Koruyucu sağlıkta da öneminiz çok fazla. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşirelerin sağlık sisteminin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Hepiniz hoş geldiniz. Hemşirelik çok özveri gerektiren, teorik ve pratik uygulamanın yanında merhamet ve sabır gerektiren meslek. Onun için hepinizi tek tek takdir ediyorum. Emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hemşirelik Günü’nü ve Haftası’nı kutlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Kıymetli hemşirelerimiz hepiniz hoş geldiniz. Verdiğiniz hizmetler dolayısıyla teşekkür ederim. Üniversite yönetimi olarak hemşire kalitemizi ve kadromuzu güçlendirme çabası içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Rektörümüz de teveccüh gösteriyorlar. İnşaallah istediğimiz huzurlu çalışma ortamı şartlarını sağlayacağımızı düşünüyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi’nin bütün birim ve personeliyle büyük bir aile olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli hemşire arkadaşlarım hoş geldiniz. Gününüzü ve haftanızı kutlarım. Bazı kişilerin ya da meslek gruplarının sadece belli günlerde hatırlanmasını değil, onlara gösterilen ilgi ve ihtimamın tüm yıla hatta tüm ömre yayılması gerektiğini düşünüyorum. Tıp Fakültemizde düzenlenen etkinliğe programım dolayısıyla gelemedim. Bugün burada olamayan hemşire arkadaşlarınıza sevgilerimi, selam ve saygılarımı iletin. İnsanların doğumunda, ilk ağlamalarında yanında olduğunuz gibi insanların hayatının sonunda da yanlarında olan insanlarsınız. Bu zaman aralığında yolu sizlerle kesişmeyen yoktur. “Allah hastalıktan korusun, hastaneye düşürmesin” diyoruz ama Allah, hem sizlerin hem de hekimlerimizin yokluğunu aratmasın. Kırıkkale Üniversitesi olarak 42.000 kişilik büyük bir aileyiz. Çalışma barışı olarak baktığımızda, birimlerimizin ve orada çalışan personelimizin takım çalışmasını güzel bir şekilde yerine getirdiğini görmekteyiz. Üniversite yönetimi olarak bu iş akışı sırasında karşılaşılan sorunların hızlıca çözülmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Biz bütün birimlerimizle, personelimizle bir takımız ve bir takımın gücü en zayıf halkasıyla ölçülür. Bir hemşiremizin çalışma hayatında karşılaştığı sorun çözülmüyorsa vereceği hizmetin kalitesi de sınırlı kalır, iş verimi düşer. Halkımıza sağlık hizmetini en iyi şekilde vermek için karşılaştığınız sorunları, talep ve şikayetlerinizi amirlerinize ve bizlere rahatlıkla iletebilirsiniz. Zaman mefhumu olmaksızın çalıştığınız, hayatımızı kolaylaştırdığınız ve kurumumuza kattığınız değer için teşekkür ederim” dedi.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen program, hemşirelerin sorularını, talep ve isteklerini Rektörümüze iletmesi ve Rektörümüzün soruları cevaplaması ile devam etti. Rektör Aslan’la düşüncelerini paylaşan ve görüş alışverişinde bulunan hemşireler, Aslan’a nazik davetleri için teşekkür etti.

Program, Rektör Aslan’ın hemşirelere hediye vermesi ve günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu