Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Risk almadan esnaf olamazsınız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrencilerle bir araya geldi. Kriz Yönetimi konulu konferansta öğrencilere iş hayatındaki tecrübelerini paylaşan Güleç, risk almadan Esnaf olunamayacağına dikkat çekti.

 

BİZ 80 İHTİLALİNDE OKUDUK

Mühendislik Fakültesinde öğrencilerle bir araya gelen ABC Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, iş hayatında yaşadığı tecrübeleri öğrencilere anlattı. Güleç “Kırıkkale Üniversitesi kaliteli bir üniversite, sizin bölümü iyi biliyorum. Bizim okuduğumuz dönem ile bu dönem arasında oldukça fark var. Biz 80 ihtilalinde okuyan öğrenciydik. Çok zorluklar çektik ve çok sıkı ders çalışırdık. Derslerimize oldukça özen gösterirdik”

 

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

“Bütün üniversite öğrencileri derse katılmak zorundaydı ve üniversiteden atılma durumu vardı. Kendinizi geliştirmeniz gerekir, mühendisliğin yanında dil probleminizi çözmeniz gerekiyor. Üniversite bittikten sonra yeni bir hayata atılacaksınız. Bizim dönemimizde 88-89 yıllarında yeterlilik sınavı vardı. Alan ve eğitim kısmından 100 soruya tabi tutulduk ve milli eğitime atandık”

 

ÖĞRETMENLİKTEN İSTİFA ETTİM

“1 yıl kimya öğretmenliği yaptım ve istifamı sunarak özel sektöre Kayseri Develi’de atıldım. 3. yılın sonunda Kırıkkale’ye gelerek eğitimde marka yaratmayı hedefledim. Bu hedefe ailemin ve ailem gibi gördüğüm ekibimin desteği ile ulaşarak şuan itibariyle Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen Lisesi, CNC ve Sağlık meslek lisesi, LGS ve YKS hazırlık ve KPSS Benim Hocam Akademi kursları ile elhamdulillah Kırıkkale’de eğitimde 1 numara olduk. Kırıkkale de dar geldi ABC’ye ve Ankara Sincan, Etimesgut ve Çayyoluna da ABC markasını taşıdık”

 

BOL BOL KİTAP OKUYUN

“Biz bu eğitim hayatında birçok kişinin ekmeğine vesile oluyoruz ve bundan da çok mutluyuz. İş hayatında bir risk alacaksınız ki ardından başarı gelsin. Risk almadan esnaf olamazsın” ifadelerine yer verdi. Güleç, kitap okumanın önemli olduğuna dikkat çekerek “Benim hayatımda bu yaşıma rağmen günlük 8-10 sayfa da olsa kitap okuma alışkanlığı vardır. Sizlerde bol bol okuyun ve kitap okuma alışkanlığı edinin. Hayatıma katan değerler kitap okuma ile geldi” dedi. Güleç konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x