Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Sakin Bölgelerdeki Arsalarda Fiyatlar Uçtu

Pandemi dönemi ile başlayan Kırıkkale halkının şehirden uzaklaşma istekleri halen devam ediyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Pandemi dönemi ile başlayan Kırıkkale halkının şehirden uzaklaşma istekleri halen devam ediyor.

Pandemi dönemi ile başlayan Kırıkkale halkının şehirden uzaklaşma istekleri halen devam ediyor. Şehrin gürültülü, kalabalık ortamından sıkılan ve sakin bölgeler ile köyleri tercih eden Kırıkkale halkı özellikle de temiz havalı bölgelerde yer alan arsalara talip oluyor. Kırıkkale de en çok talep gören yerler ise Karahmetli, Aşağımahmutlar, Ahlı ve Çullu köyü.

FİYATLAR UÇTU

Koronavirüs salgını döneminde insanlar hastalık kapma endişesi ile kalabalık şehirlerden uzaklaşırken, karantina günlerinde evde kapalı kalmaktan sıkıldıkları içinde bahçeli evlere yönelmişti. Kırıkkale’de Pandemi öncesinde bakım ve ısınma giderlerinin çok yüksek olması nedeniyle pek çok kişinin uzak durduğu bahçeli müstakil evlere ilgi yeniden arttı. O dönem içinde özellikle de köy evleri ve arsaları yükselen fiyatları ile dikkat çekmişti. Doğa ile iç içe, koronavirüs ve pandemiden uzak, sessiz, sakin bir hayat sürmek isteyen Kırıkkale halkının bahçe ve köy evlerine yönelmesi, fiyatlara yansıdı.

TALEP DAHA DA ARTIYOR

Kırıkkale’de vatandaşların bahçeli ve köy evleri arayışları ve talepleri en çok Aşağımahmutlar,Çullu köyü, Ahılı, Bahşılı, Karaahmetli bölgelerinde yoğunlaşıyor. Tertemiz havası, tabiat harikası doğası ve eşsiz güzelliğe sahip olan manzarası ile görenlerin hayran kaldığı Karaahmetli ve civarı en çok ilgi çeken yerler arasında. Temiz havası ve bol su kaynaklarıyla ikinci tercihleri Aşağımahmutlar, Ahılı, Çullu köyü takip ediyor. Şehre yakınlığı ve ırmak kenarı olmasının yanı sıra ısınma imkanlarına ulaşımın rahatlığı Bahşılı ilçesindeki arsalar ve bahçelere talebi artırıyor.

ARSA SAHİPLERİ SEVİNDİ

Kırıkkale halkının şehir dışındaki arsalara ve bahçelere yönelmesi fiyatlara yansıdı. Aşağımahmutlar başta olmak üzere Ahılı, Karahmetli, Çullu ve Bahşılı’daki arsaların M2 fiyatları neredeyse üç katına çıktı. Sadece boş arsa almak bile bu bölgelerde ateş pahası haline geldi. Boş arsaya iki odalı bir ev yapmak ise maliyetlerin yüksek oluşu yüzünden neredeyse daire fiyatının yarısına denk geliyor. Kırıkkale merkeze yakın köy ve ilçelerde yaşanan bu yüksek artışlar ise en çok bölgedeki arsa sahiplerini sevindirdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x