Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Kırıkkale’de OSB Bünyesine Anaokulu Açılacak

Millî Eğitim Bakanı Özer: "Okul öncesi eğitimin önemine değinerek tüm illerde OSB bünyelerine anaokulu açılacak" dedi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Millî Eğitim Bakanı Özer: “Okul öncesi eğitimin önemine değinerek tüm illerde OSB bünyelerine anaokulu açılacak” dedi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılının sonuna kadar Türkiye’deki tüm OSB’ler bünyesinde anaokulları açılacağını bildirdi. Özer, paylaşımında “Okul öncesi eğitime verdiğimiz önceliğin bir sonucu olarak Samsun’daki 10 organize sanayi bölgesine 10 anaokulu yapımını yatırım programına aldık.” ifadesini kullanarak, “2023’ün sonuna kadar Türkiye’deki tüm OSB’ler bünyesine anaokulları açıyoruz. Hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı. Kırıkkale’deki organize sanayi bölgesinde de bu yıl sonunda kadar anaokulu açılacak. Çalışanların çocuklarının kayıtları OSB içerisindeki anaokullarına yapılacak.

ANAOKULLARINDA YAŞ ŞARTI

Anaokulu, ilk öğrenim çağına henüz gelmemiş 2-6 yaş arasındaki çocukları hayata ve eğitime hazırlamak ve temel becerileri kazandırmak amacıyla hizmet veren eğitim kuruluşudur. Anaokulları bağımsız kurumlardır; ilkokullara bağlı değildirler. Bu kurumların bir bölümü Milli Eğitim Bakanlığına bir bölümü de Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlardır.

48-66 AY EN UYGUN YAŞ

Anaokuluna başlama yaşı 48-66 aydır. Peki anaokuluna başlama yaşı nasıl hesaplanmalıdır? Çocuğunuzun okula başlayacağı yılın Eylül ayı sonu itibarıyla 36 aylıktan itibaren 68 aylığa kadar olması durumunda çocuğunuz anaokuluna devam edebilir. Yani 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukları anaokuluna kayıt yaptırabilirler.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x