Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Şampiyonluk Beklentisi Bizi Yıpratır

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Teknik Direktörü Nihat Baran, 2021-2022 sezonunun geride kalan ilk 5 haftasını değerlendirdi. İlk 5 haftada zorlu bir fikstürden geçtiklerini belirten Baran, “Bundan sonra oynayacağımız takımlar daha dişimize göre. Fikstür avantajı bu haftadan itibaren bize döndü. Bundan sonra yukarı doğru çıkış olacaktır.” dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Teknik Direktörü Nihat Baran, 2021-2022 sezonunun geride kalan ilk 5 haftasını değerlendirdi. İlk 5 haftada zorlu bir fikstürden geçtiklerini belirten Baran, “Bundan sonra oynayacağımız takımlar daha dişimize göre. Fikstür avantajı bu haftadan itibaren bize döndü. Bundan sonra yukarı doğru çıkış olacaktır.” dedi.

KOŞAN, MÜCADELE EDEN, GENÇ BİR TAKIMIZ”
Kırıkkalespor Teknik Direktörü Nihat Baran geride kalan 5 haftanın değerlendirmesini yaptı.Baran, takımın eksikliklerinden ve gelecek maçlarda atılacak adımlardan bahsetti. Takımın genç, koşan ve mücadele eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Baran; “Takım yeni, ön tarafta iyi oyuncularımız var. Geçen sene 14 gol atan bir oyuncu aldık. Şu anda sakatlığı var henüz form tutmadı onun biraz eksikliğini yaşıyoruz. Onun haricinde Ali Kemal diye bir oyuncumuz var daha yeni oynatmaya başladık. Birazcık daha genç, koşan, mücadele eden bir takım olduğumuz için gol yollarında biraz etkisiz kalıyoruz.” dedi.

“TAKIM SAVUNMASINI İYİ YAPIYORUZ”
Takımın çok genç ve tecrübesiz olduğunu vurgulayan tecrübeli Teknik Adam Nihat Baran; “Takım savunmasını iyi yapıyoruz. Oynadığımız 5 maçın 3’ü gruptaki en ciddi şampiyonluk adaylarına karşıydı. İlk 5 haftada zorlu bir fikstürümüz vardı. 3 tanesini deplasmanda oynadık. Deplasmanda öncelikli hedefimiz yenilmemek. Deplasmanda kontra atağa bağlı bir oyun sistemimiz var. Takım tecrübesiz, çok genç 2000 ve 2001 doğumlu 11-12 oyuncu var. 7-8 tanesinin lig tecrübesi yok. Onların hazır olması biraz zaman alacak, onun da etkisi var. İlerleyen zamanlarda aşarız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“FİKSTÜR AVANTAJI BİZE DÖNDÜ, BUNDAN SONRA YUKARI DOĞRU ÇIKIŞ OLACAKTIR”
Kırıkkalespor’un eski golcüsü Aykut Çift’in neden takımda kalmadığına dair soruları yanıtlayan Baran; “Aykut’u tabii ki takım içerisinde arıyoruz ama Aykut ekonomik olarak bizi aştı. Biz Aykut’la çalışmayı, devam etmeyi istedik ama Aykut bizim bütçemizi çok aştı. Onun için Aykut’un ayrılması gerekiyordu. Bizim ekonomik olarak gücümüz belli, şehrin gücü belli, bazı gerçekler var. Fethiye maçını alınca şehir bir beklentiye girdi haliyle ama bizim gerçekçi hedefimiz ligi ilk 5’in içerisinde bitirmek. Bizim ilk 5 hafta fikstürümüz zorluydu. Biz bu aşamada 6-7 puan gibi bir hedef koymuştuk. Bundan sonra oynayacağımız takımlar daha dişimize göre, daha mücadele edebileceğimiz, kendi ayarımızdaki takımlar. Bundan sonra yukarı doğru çıkış olacaktır. Yani fikstür avantajı bu haftadan itibaren bize döndü.” dedi.

“HEDEFİMİZ İLK 5, ŞAMPİYONLUK BEKLENTİSİ BİZİ YIPRATIR”
Ellerindeki bütçe ile kurabilecekleri en iyi takımı kurduklarını belirten Nihat Baran; “Hedefimiz ligi ilk 5’te bitirmek, şampiyon olacak gücümüz yok. Şehir tabii ki şampiyonluk ister ama bu şehri beklentiye sokar bizi yıpratır. Takımın gücü belli, takımın kalitesi belli, biz bu bütçelerle kurabileceğimiz en iyi takımı kurduk. Şehir tabii ki istiyor, bizler de istiyoruz ama bazı gerçekler var. İlk 5 gerçekçi bir hedef olur. Bizim şu anda şampiyonluğu kaldıracak ne kadro kalitemiz var ne de şehrin şampiyonluğu kaldırabilecek potansiyeli var. Bazı gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Şehri böyle bir beklentiye sokarsak bu takımı yıpratır, yönetimi yıpratır, bizi yıpratır onun için gerçekçi hedefimiz ilk 5 diyelim.” dedi.

“KEŞKE BİR TUR DAHA ATLAYABİLSEYDİK”
Türkiye Kupası’nda yaşanan erken veda ile ilgili de açıklamalarda bulunan Teknik Adam Baran; “Biz, Türkiye Kupası maçına daha önce bu ligde hiç forma giymemiş 10 oyuncu ile çıktık.  Bizim gelecekte çok şey beklediğimiz oyuncular var. Onları görmemiz açısından onlarla çıktık ve onlar da çok iyi mücadele etti. Ama 90+2’de, 2-1 öndeyken kalemizde gördüğümüz talihsiz bir gol ile turnuvaya erken veda ettik. Oyuncular tecrübesizdi buna rağmen çok iyi mücadele ettiler. O günkü şans verdiğimiz oyuncuları orada görüp bu hafta 4-5 tanesini de İçel İdmanyurdu maçında kadroya aldım. Kupa maçının bize öyle bir katkısı oldu. Keşke bir tur daha atlayabilseydik ama Türkiye Kupasını kaldırabilecek kadro derinliğimiz yok bizim. Onun için Türkiye Kupası bizim için gerçekçi bir hedef değildi. Orada gençleri görme açısından bizim için iyi bir turnuvaydı.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x