Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Asayiş

Şantaj Çetesi

Sosyal medyadan Bulgaristan üzerinden konuşlanan şantaj çetesi Kırıkkaleli siyasetçileri, iş insanları ve cemiyet hayatında önde olan kişileri tehdit ediyor. Kırıkkale'de bir çok insanı mağdur etmeye çalışan sosyal medya çetesinin baskıları sonucu çok sayıda kişi emniyete müracaatta bulunarak mağduriyetini bildiriyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sosyal medyadan Bulgaristan üzerinden konuşlanan şantaj çetesi Kırıkkaleli siyasetçileri, iş insanları ve cemiyet hayatında önde olan kişileri tehdit ediyor. Kırıkkale’de bir çok insanı mağdur etmeye çalışan sosyal medya çetesinin baskıları sonucu çok sayıda kişi emniyete müracaatta bulunarak mağduriyetini bildiriyor.

TEHDİTLE PARA

 Olayın mağduriyetini yaşayan bir eğitimcinin ifadesi ile sistem şöyle çalışıyor:Sosyal medya hesaplarında arkadaş sayısı fazla olan, aktif siyaset yapan, iş dünyasında tanınan kişilerin sayfalarından fotoğrafları alınarak çirkin videolar hazırlanıyor. Daha sonra 850 ile başlayan telefon hatlarından o kişi aranarak, bu çirkin videolar karşılığında kendisinden 5 bin TL isteniyor. Aksi takdirde bu çirkin videoları sosyal medyadan paylaşarak kişiyi  itibarsızlaştırma tehdidinde bulunuyorlar.

 

EMNİYETE BİLDİRİN

Kırıkkale’de gözlerine kestirdikleri sosyal medyada saygınlığı bulunan kişilerin veya başkanlık görevinde bulunanların başına musallat olan bu şantaj çetesinin Bulgaristan’dan yönetildiği ifade ediliyor. Bu mağduriyete maruz kalan kişilerin şantaj çetesine itibar etmemesi ve kısa sürede emniyet güçlerine bilgi vermesi isteniyor. Hedef haline gelen bazı kişiler ise whatsapp hattı üzerinden kişilere ulaşarak mağduriyetini dile getirirken, diğer vatandaşları da bu konuda uyarılarda bulunuyorlar.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bu Habere de Göz Atın!
Kapalı
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x