Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Saran’dan 18’nci Spor Salonu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saran’dan öğrencilere tavsiye, Kendinizi geliştirin, çok çalışın, çok okuyun, spor yapın ve Atatürkçü olun.

Kırıkkaleli hayırsever işadamı Sadettin Saran, gençlere sporu sevdirmek misyonu ile Anadolu’nun dört bir yanına inşa ettirdiği spor salonlarının 18’cisini Çerikli Kasabası’na açtı.

KISMET OLURSA BİR 18 TANE DAHA YAPARIZ

Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde kullanıma sunduğu 17 spor salonunu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayan Saran Holding, 18’inci spor salonunu Kırıkkale’de hizmete açtı. İnsan odaklı sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’ye pozitif katkı sağlayan Saran Holding, bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde kullanıma sunduğu spor salonlarına bir yenisini daha ekledi. Saran Holding, 18’inci salonunu Kırıkkale’de hizmete açtı. Ulu önder Atatürk’ün adını taşıyan spor salonunun açılış töreninde konuşan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, şu an 20 binin üzerinde çocuğun, Saran Holding’in onlar için hizmete açtığı spor salonlarında spor yaparak, zihinsel ve bedensel gelişimlerini güçlendirdiğine vurgu yaptı. Atatürk Spor Salonu’nun açılış törenine Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 22 ve 26. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, davetliler ve okullarda öğrenim gören çocuklar katıldı.

ÇOK OKUYUN, SPOR YAPIN VE ATATÜRKÇÜ OLUN

Gençlere kendilerinin geliştirmeleri ve spor yapmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran: Sadettin Saran, “2000 yılında 10 senede 10 spor salonu yapacağız diye yola çıktık, bugün 18’ncisini açıyoruz. İnşallah kısmet olursa bir 18 tane daha yaparız inşallah hep beraber. Gençler size şunu söylemek istiyorum; bende sizler gibi Kırıkkaleliyim. Buralardan çıktım, bu toprağın çocuğuyum. Hayallerimin çoğuna ulaştım. Ben yaptım sizde yapabilirsiniz. Sadece kendinizi geliştirin, çok çalışın, çok okuyun, spor yapın ve Atatürkçü olun. Sizleri seviyorum.”

MEMLEKETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Spor salonu yapılana dek gençlerin tesis olmadığı için spor yapmakta zorluk çektiğini ifade eden Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin, “Kasabamızda bugüne dek tam teşekküllü bir spor salonu olmadığından gençlerimiz spor yapmakta zorlanıyordu. Bundan dolayı çocuklarımızı ile yada ilçeye taşımak zorunda kalıyorduk. Geçen 2 sene önce Sayın Sadettin Saran bu spor kompleksinin aynısını Sulakyurt’a yaptığında kendisiyle görüşme fırsatımız oldu. Sadettin Beyden rica ettik. İstanbul’da kendisini ziyaret ettik ve bize söz verdi. Bir başka ile yapacağı spor kompleksini kendi memleketine yapma sözü verdi. Spor salonunu kısa sürede de yaptı. Kendisine ve Çerikli ve Kırıkkale halkı adına teşekkür ediyorum. Memlekete hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

KIRIKKALELİLER HEMŞERİSİYLE GURUR DUYUYOR

Kırıkkalelilerin Sadettin Saran ile gurur duyduğunu ifade eden Vali M. İlker Haktankaçmaz, “Sadettin Saran Bey ata toprağını unutmuyor. Sadettin Saran Bey Kırıkkaleli olmaktan dolayı gurur duyuyor. Bizim bundan bir şüphemiz yok. Ama şunu bilsin ki Kırıkkaleliler olarak bizler de kendisi gibi bir hemşeriye sahip olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Burada yapılan tesis örnek olması gereken bir tesis. Şu anlamda; bu toprağın ve bu vatanın evlatları hem duruşlarıyla hem de ahlaklarıyla örnek olması gereken insanlar. Yaptıkları çalışmalarla örnek olması gereken insanlar.  Burada sosyal sorumluluk projesi anlamında yapılmış bir çalışma. Buradan yetişecek sporcular ülkemizin adını çok daha büyük uluslararası platformlarda dile getirecekler. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği olanların katkısı vardır diyorum. Öncelikle Çeriklimize ve Kırıkkalemize hayırlı olsun temennisiyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”ifadelerinde bulundu.

BİNLERCE ÇOCUK SPORLA TANIŞIP, SPOR YAPMA İMKANI BULACAK

Sosyal sorumluluk projelerinde sporla eğitimi aynı platformda buluşturan Saran Group’un yeni spor salonunda binlerce çocuk spor ile tanışıp, spor yapma imkanı bulacak. Öğrenciler, spor salonunda basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporları alanında eğitim alabilecek. Saran Group’un 2000 yılından bugüne kadar başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere 18 spor salonunu Doğu Beyazıt, Ağrı, Ardahan, Hakkâri, Kırıkkale, Van,  Kahramanmaraş ve Soma gibi illerde ve ilçelerde açmıştı. İç ve dış cepheleri sarı-lacivert renklerde tasarlanan spor salonlarında on binlerce çocuk konuk edilirken, on binlerce çocuğun spor eğitimi almasını sağlayacak çalışmalar da sürdürülüyor. Saran Group, gerçekleştireceği sosyal sorumluluk projeleri ile birlikte çocukları mutlu etmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x