Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Satranç Gönüllü Sayısı 400’e Yaklaştı

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkanvekili Aşkın Keleş ve Asbaşkan Ömer Asım Ötegen ‘Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor’ projesi kapsamında Kırıkkale’de bulunan KYK yurtlarını ziyaret etti. Federasyon Başkanı Tulay proje kapsamında satranç gönüllü sayısı 400’e yaklaştığını söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkanvekili Aşkın Keleş ve Asbaşkan Ömer Asım Ötegen ‘Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor’ projesi kapsamında Kırıkkale’de bulunan KYK yurtlarını ziyaret etti. Federasyon Başkanı Tulay proje kapsamında satranç gönüllü sayısı 400’e yaklaştığını söyledi.

“PEK ÇOK ŞEHRİMİZE TAKIMLARIMIZ ULAŞTIRILMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI”

Federasyon yöneticileri depremden etkilenen afetzede çocuklar ile bir araya geldi. Yönetimimiz, Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Sait Kurnaz, Gençlik Spor İl Müdürü Hamza Güneş, İl Temsilcisi Bülent Köksal ve gönüllüler ile gerçekleştirilen ziyarette afetzede çocuklara satranç takımı başta olmak üzere çeşitli hediyeler armağan etti. ‘Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor’ projemiz kapsamında pek çok farklı şehrimize satranç takımı gönderileceğini belirten Federasyon Başkanı Tulay, “Bugün Kırıkkale’de afetzede çocuklarımız ile bir araya geldik. Onlarla sohbet ettik ve satranç takımlarını kendilerine teslim ettik. Çocuklarımızdan, ailelerimizden duyduğumuz memnuniyet dolu sözler bizleri duygulandırdı. Bu sözler bizim için çok kıymetli. Satranç ailesi olarak önümüzdeki günlerde ülkemizin pek çok şehrinde bulunan afetzede çocuklarımıza satranç takımlarını ulaştıracağız. Bunun için ekibimiz bugün itibariyle yola çıkmış bulunuyor” ifadesini kullandı.

“SATRANÇ EĞİTMENLERİMİZ PEDAGOGLARIMIZDAN EĞİTİM ALACAK”

Sözlerine satranç eğitmenlerimizin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak devam eden Başkan Tulay “Bu yurtlarda eğitim vermek üzere gönüllülük başvurusunda bulunan satranç eğitmenlerimiz, çocuklarımızla sağlıklı ve doğru iletişim kurabilmeleri adına alanında uzman pedagoglarımızdan eğitim alacaklar. Yurtlarda verilecek eğitim ile alakalı Eğitim Kurulumuz da çalışmalarını yaptı ve bir müfredat oluşturdu. Satranç eğitmenlerimiz çalışmalarını bu müfredat doğrultusunda yürütecekler. Kırıkkale’de bulunan yurdumuzda İl Temsilcimiz Bülent Köksal da aynı zamanda gönüllü olarak eğitim çalışmalarında da yer alacak. Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor’ projemize satranç camiamızın desteği artarak devam ediyor. İnternet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuruya çıkarak başlattığımız projemize ülkemizin 60 farklı ilinden 400’e yakın eğitmenimiz afetzede çocuklarımıza satranç eğitimi vermek amacıyla başvuruda bulunurken, yeni başvurular gelmeye devam ediyor. Projemize şu ana kadar destek olan satranç camiamızdan gönüllerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x