Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyaset

Seçime doğru Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

29 Mart 2014 Yerel Seçimlerine bugün itibariyle tam 99 gün kaldı. İktidar, ana muhalefet ve muhalefet partisi Kırıkkale adayları yüzde 90 belirlendi.

MERKEZ ADAYLARI TAMAM

Seçim hareketliliği iyiden iyiye artmaya başladı. Kırıkkale merkezde seçime girecek partiler adaylarını belirledi. Merkezde yarışa girecek adaylar oluşturdukları çalışma planı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. İktidar partisi AK Parti’de aday belirleme sürecinde öne çıkan isimlerin arasından Mehmet Saygılı’yı seçmişti. Milliyetçi Hareket Partisi ise yeniden Mustafa Pekdoğan’la seçime girme kararı vermişti. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi ise bin önceki seçimlerde Sahir Koçak’la seçime girmiş ve beklediği oyu alamamıştı. Ana muhalefet partisi bu seçimlerde Av. Ahmet Eroğlu ile seçimlere girecek. Adayı değişen diğer parti ise Demokrat Parti oldu. Bir önceki seçimlerde Mahir Yılmaz’la az bir oy farkıyla kaybeden Demokrat Parti bu kez Gazi Eroğlu ile seçimlere girecek. Mahir Yılmaz’ın ise bu seçimlerde adresi Saadet Partisi oldu.

MHP’DE İLÇELER VE BELDELER

İlçelerde ve beldelerde aday belirleme dönemini bitiren tek parti Milliyetçi Hareket Partisi. Milliyetçi Hareket Partisi, Keskin’de Ömer Sümer, Karakeçili’de Sıtkı Aydemir, Bahşılı’da Ayhan Gacar, Yahşihan’da Osman Tiryaki, Delice’de İhsan Biçici, Sulakyurt’ta İsmail Bildik, Balışeyh’te Ahmet Tuna, Çelebi’de Davut Özbal ve Hacılar’da Ali Gökçek ile seçimlere girecek.

CHP’DE İLÇELER VE BELDELER

Cumhuriyet Halk Partisi Keskin’de Haşmet Aytaç, Karakeçili’de Yusuf Keçeli, Bahşılı’da Cemal Şarlıoğlu, Yahşihan’da Osman Ersayar, Sulakyurt’ta Tarık Kaya, Balışeyh’te Osman Narin ve Çelebi’de Erdoğan Erol ile seçimlere girecek. Delice İlçesi ile Çerikli ve Hacılar Kasabası’nda ise henüz adaylar belirlenmedi.

AK PARTİ’DE İLÇELER VE BELDELER

AK Parti ise sadece merkez adayını resmi olarak açıkladı. Karakeçili’de Hüseyin Özçelik, Bahşılı’da İbrahim Uyar, Yahşihan’da Ahmet Sungur, Delice’de Yüksel Yorulmaz, Sulakyurt’ta Ali Şahin, Balışeyh’te Ali Dedelioğlu, Çelebi’de Süleyman Uluyol ve Çerikli’de Nuh Şahin’le seçime girecek. AK Parti’nin Keskin ve Hacılar adayı ile ilgili bir gelişme yaşanmadı.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu