Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

ŞEHİT OĞLUNA MESCİT VE ÇEŞME YAPTIRDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ŞEHİT OĞLUNA MESCİT VE ÇEŞME YAPTIRDI
Kırıkkale’nin 188 .ci  Şehitimiz Osman  Kablan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada   yaralandıktan sonra   kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu  41 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Kablan’ın Kırıkkale’deki baba evine ateş düşmüştü.

ŞEHİT OĞLUNA MESCİT VE ÇEŞME YAPTIRDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriEvli ve 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Osman Kablan’ın görev yaptığı Elazığ’dan geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine  görev yapmaktaydı.
Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi, 2412. Sokak`ta oturan şehidin ailesi annesi Elmas, babası Mustafa ile kardeşi Burak Kablan’a acıları bir nebze dindirecek olan Şehittin adına bir şeyler yapmak düşüncesine giden aile şehittin adına Çeşme ve Mescit yapma kararı aldılar.

Şehittin babası   Mustafa Kablan rüyasında bir yol kenarında çeşme yapılmasını şehit oğlunun hayır dualar alacağını görmesi üzerine Kırıkkale Balışehy istikameti 11 Km. Işıklar kasabası sınırları içerisine bir çeşme ve mescit yaptırdı. Yapılan Çeşme ve Mescidin açılışına desteği vatan İçin Can verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu  verirken tüm şehit aileleri şehittin ailesinin yanıdaydılar.

ŞEHİT OĞLUNA MESCİT VE ÇEŞME YAPTIRDI - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriMescit ve çeşmenin açılışına Kırıkkale Vali yardımcısı Dr.Ayhan Özkan Belediye başkanı Mehmet saygılı, İl Müftüsü Bekir gerek ,İl jandarma Harekat ve Eğitim Komutanı Jan.Yzb.Osman Ceran,Gençlik Hizmetler ve  Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü , Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir.Il Emniyet Müdür yardımcıları,ve çok sayıda vatandaşların katılımları oldu.

Protokol Çeşmenin açılış kurdelesinin kesimi Önce Vali yardımcısı  Dr.Ayhan Özkan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı  ‘’bu eser şehitlimizin hem adını hem de bu ülke için canını feda ettiğini, ülkesinde yaşayanların refahı huzuru için şehitlik mertebesine ulaştığını söyleyerek, buradan da  su içenlerin duası elbet onu  ebedi huzura kavuşturacaktır. Konuşmaların ardından İl müftüsünün duaları eşliğinde kurdele kesilerek tüm katılımcılar çeşmeden   su içerek şehitlimize dua ettiler. Açılışın ardında aile katılımcılara yemek ikramında bulundular.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x