GündemKırıkkaleManşet

ŞEKER-SİZ Bayram

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAPI KAPI GEZEREK ŞEKER TOPLAYAN ÇOCUKLAR, ŞİMDİ TEKNOLOJİ İLE BAYRAMLAŞMASI ŞEKER BAYRAMININ TADINI KAÇIRDI

 

Çocuklar için Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramının eski tadı tuzu kalmadı. Bayram namazının ardından evinde kahvaltı yapan çocukları artık kapıları gezerek şeker toplamıyor ve büyüklerine bayramlaşmaya gitmemesi büyüklerini üzdü.

 

ESKİ BAYRAMLARDAN ESER YOK

Çocuklar için Şeker Bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı, çocukların sabahın ilk saatlerinde mahallede bulunan evlerin kapılarını çalıp tüm mahalleli ile bayramlaştığı ve karşılığında bir tane bayram şekeri aldığı o eski bayramlardan eser yok şimdi. Bayram namazının ardından ilk olarak ailesi ile bayramlaşan ve daha sonra mahallede bulunan evleri teker teker gezen çocuklar, artık şeker toplamıyor. Kimi aile çocukların şeker toplarken kaçırılmasından dolayı çocuklarını göndermez iken, büyükler çocukların yani gelecek neslin bayramların önemini anlayamamasından ve manevi değerini bilememesinden dert yanıyor.

 

BAYRAMLAŞMA YERİNE TEKNOLOJİ

Kendi çocukluklarında bütün mahalleyi hatta başka mahalleleri gezerek şeker topladıklarını ve bu sayede bayramların manevi değerini ve akraba ve komşu ilişkilerinin değerini iyi bildiklerini söyleyen vatandaşlar, şimdiki neslin bu değerlerin kıymetini ilerleyen zamanlarda bilmeyeceklerini belirtti. Bayramların kendileri için çok değerli olduğunun altını çizen vatandaşlar, bazı çocukların geçtiğimiz zamanlarda meydana gelen çocuk kaçırmalarından dolayı çocukların dışarı çıkıp şeker toplamasına engel olduğunu, geri kalan çocukların ise teknolojiye yenilip evden çıkmayıp bilgisayar, telefon, tablet vb. araçlar ile  zaman geçirdiğini ifade ettiler.

 

Haber: Burak CAN

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu